Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 01 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

TTB, Fındık Seçme Elemanı Yetiştirecek

Trabzon Ticaret Borsası (Ttb), fındık sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla fındık seçme elemanı kursu açacak.


Ttb Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Köleoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin tarımsal ihraç ürünleri arasında ilk sırada yer alan ve ülkeye her yıl ortalama olarak 1,5 milyar doların üzerinde döviz kazandıran fındığın, istihdamda da önemli bir yer tuttuğunu kaydetti.

Köleoğlu, dünya fındık üretim ve ihracatının yaklaşık yüzde 75'ini karşılayan Türkiye'de son yıllarda işlenmiş fındığa olan dış talebe bağlı işçi istihdamının da arttığını ifade etti. Köleoğlu, sektörün ihtiyaç duyduğu kalifiye seçme elemanlarını yetiştirmek için İş-Kur ile işbirliği yaparak kurslar açtıklarına değindi.

Sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanları yetiştirmek için 2011 ve 2012 yıllarında 2 ayrı 'Fındık Seçme Elemanı Yetiştirme Projesi' kapsamında kurs açtıklarını hatırlatan Köleoğlu, "Bir ay devam eden kurslara toplam 80 kişi katılmıştır. Teorik ve uygulamalı eğitim verilen kursları başarı ile tamamlayanların yüzde 90'ı Trabzon'daki entegre fındık işleme tesislerinde istihdam edilmişlerdir. İhtiyaç duyulduğu için yeni bir kurs açmayı planladık." dedi.

KURS BAŞVURULARI Trabzon TİCARET BORSASI'NA YAPILACAK

Öte yandan fındık sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla açılacak kurs için başvurular, Trabzon Ticaret Borsası'nda kabul edilecek. En az ilkokul mezunu ve 18–30 yaş arasındaki sigortası bulunmayan bayanların başvurabildiği fındık seçme elemanı kursuna bu dönem 30 aday kabul edilecek. Kursiyerlere kurs süresince İş-Kur tarafından günlük harcırah ödemesi yapılacak. Kursu başarı ile tamamlayarak işletmelerde istihdam edilenlerin sigorta primlerindeki işveren payı da 4 yıl süre ile devlet tarafından ödenecek. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
15.04.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Ttb, Fındık Seçme Elemanı Yetiştirecek
Link: TTB, Fındık Seçme Elemanı Yetiştirecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız