Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 08 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Türk arıcısı sahte bala savaş açtı

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği yaptığı son toplantıda “sahte bal ile savaşa devam” kararı aldı. 

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Bölge Toplantısı Aydın’da yapıldı. Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Zeki Altın’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda sektördeki sorunlar görüşülürken toplantıda “Sahte Bal ile Savaşa Devam” kararı alındı.

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği başkanı Bahri Yılmaz “Kimseden korktuğumuz ve çekindiğimiz yok, Böyle bir yola başvuran, glikozu bal diye satan firma, kişi, kurum kim varsa ensesinden inmeyeceğiz” dedi.

Aydın Arı yetiştiricileri Birliği’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Bölge Birlikleri toplantısına, Afyon, Antalya, Aydın, Burdur, Denizli, Isparta, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla, Uşak ve Eskişehir olmak üzere bölgedeki 12 ilin Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanları katıldı. Bundan sonra her ay bir bölgenin ilinde gerçekleştirilecek toplantılarla arıcıların sorunları, çözüm önerileri, yapılanlar ve yapılması gereken hususların görüşülüp karara bağlanacağını belirten Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Bahri Yılmaz, sahteciliğin ortadan kalkması için sonuna kadar mücadele edeceklerini ve bu konuda arıcıya destek veren herkese müteşekkir olduklarını söyledi.

Tarım Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde bal adı altında sahte bal satan firmaların açıklanmasının memnuniyet verici olduğunu ve sağlığa zararlı olan nişasta bazlı ürünü sahtekarlık yaparak bal diye satanlarla mücadelelerinin devam edeceğini belirten Yılmaz, kimseden korkmadıklarını söyledi.

Yılmaz, sahte ürünleri bal diye piyasaya sürenlerin peşlerini bırakmayacaklarını hem halkın sağlığı hem de dürüst üreticinin alın terine saygı duyulması gerektiğini belirtti.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
16.04.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Türk arıcısı sahte bala savaş açtı
Link: Türk arıcısı sahte bala savaş açtı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız