Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

- BORLU GÜBRE ÇİFTÇİLERE TANITILDI
- ETİ MADEN BOR GÜBRESİ ÜRETTİ 

BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, Etibor tarafından üretilen "Etidot-67" isimli gübre çiftçilere tanıtıldı.
 
 
Bandırma Ticaret Borsası'nda yapılan toplantıda, Eti Maden Bandırma İşletme Müdürlüğü'nün yeni ürünü olan borlu gübre "etidot 67” bölge çiftçisine tanıtıldı. Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin, borsa olarak kazan-kazan mantığı ile hareket ettiklerini, Türkiye’de akredite edilmiş, lisanslı depoculuk faaliyetlerini yürüten iki borsadan biri olarak hedeflerinin Avrupa ve ABD borsalarının sistemlerine intibak etmek olduğunu belirtti. Başkan Sezgin, çiftçilerin asıl meselesinin mahsulünü düşük fiyattan satmak değil, maliyetlerin yüksek olması olduğunu söyledi.
 
Daha sonra kürsüye gelen Eti Maden Genel Müdürlüğü’ne bağlı Eti Maden Bandırma İşletme Müdürü Recep Şekerci ise, 9 çeşitte yıllık 2 milyon 200 bin ton bor ve bor türevlerinin Bandırma’da üretilebildiğine dikkat çekerek, “Allah dünyadaki bor rezervlerinin yüzde 72’sini Türkiye’ye nasip etmiş. Bor bugüne kadar cam, tekstil, ilaç ve fiber sektörlerinde kullanılıyordu. Biz bunun tarımda da kullanılabilmesine yönelik araştırmalar yaptık ve yurtdışında tarımda solibor adıyla kullanılan bir borlu gübrenin olduğunu tespit ettik. Türkiye piyasasında da fahiş fiyatlarla satılan bu gübrenin alternatifini Türkiye’de üretebilir miyiz diye başladığımız çalışmalar neticesinde Etidot -67’yi 2010 yılında piyasaya sürdük. Ağaçların empreyelenmesinde kullanılan ve haşeratlara karşı da mücadelede etkili olan Etidot 67 ile ilgili fabrikamızı da Bandırma’da tamamladık ve şu anda üretim yapılıyor“ dedi.

Şekerci, Türkiye’nin her ne kadar tarım ve sanayide gelişen bir ülke bile olsa, maalesef borlu gübreye gereken ilgiyi göstermediğini belirterek, “Borlu gübre satışında istediğimiz hedeflere ulaşamadık. Bunu Bandırma’da 3-4 yıldır kullanan ve çok iyi sonuç alan üreticilerimiz var, ama bu üreticilerimiz nedense bunu bir sır olarak görüyor ve yanındaki komşusuna bile söylemiyor. Bizler de bunun için Bandırma Ticaret Borsası’nın desteğiyle böyle bir tanıtım yapmaya karar verdik” dedi.
 
Şekerci’nin konuşmasının ardından Eti Maden İşletme Müdürlüğü’nde mühendis olarak görev yapan Yakup Çetin tarafından Etidot 67 gübresi tanıtıldı. Konferans sonunda katılanlara paketler halinde tanıtım maksadıyla borlu gübre dağıtıldı.

Ekleme Tarihi
19.04.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Borlu gübre
Link: 'Borlu gübre' çiftçilere tanıtıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız