Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Alternatif Ürün Tohumları Dağıtılmaya Başlandı 

ALTERNATİF ÜRÜN TOHUMLARI DAĞITILMAYA BAŞLANDI


NİĞDE (İHA) - Niğde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Niğde'li çiftçilere alternatif ürün tohumu dağıtımı yapmaya başladı.


Niğde’de Sulama suyu sorunu bulunan çiftçilerin Nohut, Çerezlik Kabak ve Salep ürünlerini üretmesi ve sulama suyu sorunu bulunmayan çiftçilerin ise Yonca, Silajlık Mısır, Kuru Fasulye, Yağlık Ayçiçeği, Karpuz ve Barbunya ürünlerini üretmesi için Valilik ve Özel İdare kaynaklı tohumlar dağıtılıyor.

Konu ile ilgili Niğde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen yaptığı açıklamasında, “Üretmesi için ilimiz genelinde ve özellikle patates üretimi yapılan bölgelerde alternatif ürün olarak üretilmesi için yüzde 50 Valiliğimiz destekli ve İl Özel İdare Kaynaklı olarak 1 Milyon Lira tutarında proje hazırlandı. Proje kapsamında tedarik edilen tohumlar çiftçilere dağıtılmaya ve ektirilmeye başlandı. 9 ayrı üründe hazırlanan projeler kapsamında toplam 27 Bin dekar alanda üretim gerçekleştirilecektir. Projelerden ilimiz genelinde 1350 Çiftçi Ailesi yararlanacaktır. Ayrıca bu projelerde adı geçen ürünler ilimizde ürün çeşitliliğini artırırken, diğer yandan da ülkemizin çokça ihtiyaç duyduğu yani ürün azlığı olan ürünlerdir. Dolayısı ile pazarlama sorunu yaşanmayacak ve çiftçilerimize gelir sağlayacak olan ürünlerdir. Diğer taraftan bu ürünler topraklarımızın dinlendirilmesi için de oldukça yararlı olacaktır. Bu projelerin uygulanması aşamasında Müdürlüğümüz Ziraat Mühendisleri çiftçilerimize toprak hazırlığından hasada kadar her türlü teknik desteği tarlada - bahçede çiftçilerimize sağlanacak” dedi.

Ekleme Tarihi
20.04.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Alternatif Ürün Tohumları Dağıtılmaya Başlandı
Link: Alternatif Ürün Tohumları Dağıtılmaya Başlandı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız