Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
2013 Dünya Botanik Exposu 

2 milyon ziytaretçinin Türkiye Bahçesi'ni ziyaret etmesi bekleniyor 
 
 
 
SEUL - 2013 Dünya Botanik Exposu'nda sergilenen Türkiye Bahçes'ine 2 milyon ziytaretçinin gelmesi beklendiği belirtildi

Güney Kore'nin Suncheon şehrinde düzenlenen 2013 Dünya Botanik Exposu, bugün ziyaretçilerine kapısını açtı. 6 ay boyunca sergilenecek olan expoya Türkiye ile beraber 11 ülke katılım gösterdi. Expodaki Türkiye bahçesi pavyonunun açılışı ise bir tören ile gerçekleştirildi. Törene Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bakanı Yardımcısı Kutbettin Arzu, Türkiye'nin Seul Büyükelçisi Naci Sarıbaş, Antalya Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu, Antalya 2016 Expo Genel Sekreteri Selami Gülay katıldı.

Törenden sonra pavyona gelen ziyaretçilere lokum dağıtıldı ve klasik müzik dinletisi oldu. Öğle saatlerine doğru gelen ziyaretçilere açık büfe yemek ikramında bulunuldu. Öte yandan Türkiye bahçesi pavyonun muhtelif yerlerindeki plazma ekranlarla 2016 yılındaki Dünya Botanik Exposu'na ev sahipliği yapacak olan Antalya'nın tanıtımı yapıldı.

Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan Türkiye'nin Seul Büyükelçisi Naci Sarıbaş, Suncheon'daki expoya Türkiye'nin katılmasına ilişkin bilgi verdi. Türkiye ile Güney Kore arasındaki ilişkilerin hususiyetine dikkat çeken Büyükelçi Sarıbaş, Güney Kore'deki expo organizasyonlarına katılım gösterilerek iki ülke arasındaki bağların daha da kuvvetlendiğini belirtti. Sarıbaş, "Gerek bu bahçeye, gerekse de bu pavyona gelecek olan yerli yabancı ziyaretçilerin Türkiye hakkında daha çok bilgi sahibi olacağına inanıyorum." diye konuştu.

2016'da Antalya'da düzenlenecek Dünya Botanik Exposu hakkında da konuşan Büyükelçi, "Bu Türkiye bahçesi sayesinde 2016 yılında Antalya şehrimizde ev sahibi olacağımız Dünya Botanik Exposu organizasyonuna ilişkin tanıtım yapıyoruz. Hem Antalya 2016 Dünya Botanik Exposu olsun, hem de İzmir'in 2020 Expo'ya adaylığı olsun, bunların tanıtımını yapma açısından bu pavyonun önemli olduğunu düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Cihan'a konuşan Antalya 2016 Expo Genel Sekreteri Selami Gülay ise bu katılım bir laboratuvar olarak nitelendirdi. "Biz bu Suncheon Expo'yu inceleyerek Antalya 2016 Expo için kendimizi test ediyoruz." diye konuşan Genel Sekreteri Gülay, 2016'da hiç bir aksamanın çıkmaması için gayret ettiklerini sözlerine ekledi.

Suncheon Expo'daki Türkiye bahçesi pavyonuna gelen ziyaretçi sayısını tatmin edici bulan Gülay, amaçlarının expo süresince ziyaretçi sayısının 2 milyonu geçmesi olduğunu ifade etti. "Suncheon Expo yöneticilerinden aldığımız bilgiye göre, bu expoya 4 milyon ziyaretçinin gelmesi bekleniyor. Biz bu 4 milyondan en az 2 milyonunun bizim bahçemize geleceğine inanıyoruz." diye konuşan Genel Sekreteri Gülay, "Aslında Yeosu 2012 Expo gibi en çok ziyaret edilen pavyon olmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
21.04.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: 2013 Dünya Botanik Exposu
Link: 2 milyon ziytaretçinin Türkiye Bahçesi'ni ziyaret etmesi bekleniyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız