Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Kaz Dağları’nın yabani meyveleri şişeye girdi 

Kaz Dağları’nın yabani meyveleri şişeye girdi
 
 
ANKARA - Kaz Dağları’ndan toplanan ahududu, güvem, kızılcık, dağ eriği gibi yabani meyvelerin suyu geleneksel şekilde posası ile sıkılarak cam şişeler içinde sofralara ulaşıyor.

Balıkesir Gönenli girişimci Cengiz Bezelya, eşi ile birlikte UHAK markası adıyla kurduğu işletmede, ormandan yabani ortamda yetişen meyveleri toplatarak, yüzde 100 doğal içecekler üretiyor. Daha çok lüks oteller, restoran ve kafeteryalar için üretim yaptıklarını söyleyen Bezelya, bu sağlıklı ve leziz ürünleri tüketmek isteyenler için de www.meyvesitesi.com üzerinden satış yaptıklarını ifade etti.

ORMANDAN TOPLANIYOR

Bezelya, böğürtlen dışında ahududu, güvem, kızılcık, dağ eriği gibi diğer orman meyvelerini Kaz Dağları’nın doğal ortamından toplattıklarını anlatarak, işlenme aşamalarının da kimyasal içeriklerden tamamen uzakta yapıldığını anlattı.

Ürünlerini cam şişelerde müşterilere ulaştırdıklarını anlatan Bezelya, “Böğürtleni kendi bahçemizde ilaçlardan uzak özenle yetiştiriyoruz. Diğer meyveler tamamen yabani ortamda yetişiyor. Topladığımız orman meyvelerini posası ile birlikte sadece pancar şekeri ilave ederek sıkıyoruz. Hiçbir kimyasal içerik kullanmıyoruz. Orman meyveleri üzerinde 12 yıldır devam eden araştırma ve geliştirme çalışmalarımız sonunda kimyasal katkı ve koruyucular kullanılmadan, geleneksel gıda hareketi ile de üretim yapılabileceğinin mümkün olduğunu ispat ettik. Amacımız lezzeti ve kaliteyi devam ettirirken insan sağlığına da olumlu katkıda bulunmaktır.” dedi.(CİHAN)
 
 
 

Ekleme Tarihi
22.04.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Kaz Dağları, yabani meyveleri şişeye girdi
Link: Kaz Dağları’nın yabani meyveleri şişeye girdi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız