Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Biber Kurutma Tesisi Bu Sezon Açılıyor 

BİBER KURUTMA TESİSİ BU SEZON AÇILIYOR


BURSA (İHA) - Bursa Valisi Şahabettin Harput, beraberindeki heyet ile birlikte biber kurutma tesisi inşaatında incelemeler yaptı.
 
Bursa Valisi Şahabettin Harput beraberindeki heyetle Bursa Valiliği İl özel İdaresi tarafından Mustafakemalpaşa ilçesinin Ovaazatlı beldesinde yaklaşık 3.5 Milyon TL’ye mal olacak biber kurutma tesisini gezdi. Harput'a Ak Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kamil DİLEK, İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Mustafakemalpaşa Kaymakamı Kazım Karabulut ve Belediye Başkanı Sadi Kurtulan eşlik etti. Ovaazatlı biberinin aranan ürünlerinden bir olduğunu belirten Harput, “Şimdi biz bu ürünü daha katma değeri yüksek bir hale getirmek için bu tesisi yapıyoruz. Ülkemiz dünyada biber üretiminde üçüncü sırada yer alıyor. Türkiye'de Mustafakemalpaşa'da üretilen kırmızı toz biber ise yeni yapılacak tesisle el değmeden hazırlanacak. Daha sonra hijyenik olarak ülkeye örnek olacak ve üretimde yılda bin tonla birinci sırada yerini alacaktır” dedi.
 
Bölgedeki çok özel olarak yetiştirilen biberin değerlendirilmesini istediklerinin altını çizen Harput, “Her vesileyle yetkililere bunun değerlendirilmesiyle alakalı bir fabrika yapılmasını hep talep ettik. Yapılacak fabrikanın işletmesi de Ovaazatlı üreticiler tarafından yapılacaktır. Biber kurutma fabrikamız bu sezonda hizmete açılacaktır” şeklinde konuştu.
 
Tesisin bölge açısından önemine değinen AK Parti Bursa Milletvekili Matlı, “Bir şeyi yapmak zordur, yıkmak ise kolaydır. Bizler şimdi zor olanı yapıyoruz. İşin asıl zor kısmını da Ovazatlı olarak hep birlikte başarmak zorundayız. Bizler siyaset ve devlet olarak üzerimize düşeni yerine getirmek için mücadele ettik. Bundan sonra hep beraberce tarımsal ürünlerimizin gıda sanayinde işlenmesi bölgemize daha fazla katma değer katacaktır. Bu bakımdan bu tesis bölgemiz açısından çok önem arz etmektedir” diye konuştu.

Ekleme Tarihi
22.04.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Biber Kurutma Tesisi
Link: Biber Kurutma Tesisi Bu Sezon Açılıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız