Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Türkiye’nin ilk ilaç şekerini Konya Şeker üretti


Türkiye’de şeker ihtiyacının yüzde 25’ini karşılayan Konya Şeker, ilaç sektöründe kullanılmak üzere “ilaç şekeri” üretimine başladı. Çumra Şeker Entegre Tesisleri’nde gerçekleştirdiği ek yatırımla“ilaç şekeri” üretmeye başlayan Konya Şeker’in birinci hedefi ithalatın önüne geçmek.

Ar-Ge çalışmaları sonucunda ilaç sektöründe kullanılabilecek şeker üreten Konya Şeker, İsveç’te kristal şeker için ilaç ve hammaddeleri analizinde akreditasyonu bulunan Eurofins Mikrokemi Laboratuarı’ndan onay aldı. Konya Şeker bu onay ile Avrupa Konseyi’ne akredite bir laboratuarda Avrupa Farmakopisi’ne uygunluğunu belgeledi.


Oral yolla alınan ilaçlarda, serum gibi direk damardan verilen ilaçlarda veya şuruplarda kullanılabilecek olan Konya Şeker’in ürettiği ilaç şekerinin kullanım oranı, ürünün katkı maddelerine, kullanımına göre farklılık gösteriyor. Türkiye’de ithalat yolu ile temin edilen ilaç şekerinin tamamını Konya Şeker, uygun ambalajlama tesisi ve eleme sistemlerinin devreye alınmasının ardından karşılayabilecek.

Konya Şeker, Çumra Şeker Entegre Tesisleri’nde üreteceği ilaç şekerinin belirli bir kısmını ihraç etmeyi hedefliyor. Bu amaçla Avrupa İyi Üretim Uygulamaları (A good manufacturing practice- GMP) ve Amerikan Gıda ve İlaç Kurumu (Food and Drug Administration-FDA) ile görüşmelere devam eden Konya Şeker’in ilk hedefi Türkiye’deki ilaç şirketleri olacak.

TÜM DÜNYAYA ULAŞTIRACAĞIZ

Konya Şeker’in hayata geçirdiği yeni yatırımlarla Konya çiftçisine yeni kapılar açtığını belirten Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk; ilaç şekerini tüm dünyaya ulaştırmayı hedeflediklerini açıkladı. Konuk, “İlaç şekerimizin kullanımı için gerekli ulusal ve uluslararası kurumlardan onaylarımızı aldık. Türkiye’de kotalı bir ürün olan şeker pancarının kullanım alanını genişletiyoruz. Hedefimiz üretici ortaklarımızın refahı artıracak adımlar atmak. Bugüne kadar ülkemizde ithal edilen ilaç şekeri artık Konya Şeker tesislerinde üretilecek. Türkiye Konya Şeker’in bu yatırımı ile ilaç şekerini döviz ödemeyecek” dedi.








http://www.hurriyet.com.tr/

Ekleme Tarihi
22.04.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: ilaç şekeri
Link: Türkiye’nin ilk ilaç şekerini Konya Şeker üretti




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız