Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 01 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Ordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt 

Bu Yıl Fındıkta Beklenen Tahmini Rekolte 500 Bin Ton

 
Ordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, bu yıl Türkiye'de fındık rekoltesinin tahmini 500 bin ton seviyelerinde olmasını beklediklerini söyledi.

Fındık rekoltesinin bu yıl düşük olacağını, bunda don ve fırtına gibi faktörlerin etkili olduğunu belirten Uğur Cörüt, yeni sezonda serbest piyasada fındık fiyatının da artabileceğine dikkat çekti. Fındık üreticisine bu yıl ve bundan sonraki iki yıl boyunca dönümüne 150- 170 lira arasında ödeme yapılacağını bunun da üreticiyi ciddi manada rahatlatacağını vurgulayan Cörüt, "Fındıkta bu yıl rekolte düşük. Yaklaşık Türkiye rekoltesini 500 bin ton olarak bekliyoruz. Bu sene çeşitli etkenler fındık rekoltesini etkiledi. Fındık üreticilerimize dönüm başı devlet tarafından alan bazlı destekleme yapılacak. Bu desteklemeyle birlikte fındık fiyatının da serbest piyasada iyi olması üreticimizi güldürecek" dedi.

FİSKOBİRLİK'E ELEŞTİRİ

Uğur Cörüt, Fiskobirlik yönetimini eleştirdi. Cörüt, "Fiskobirlik tarafından sürekli olarak taşınmaz mallar satılıyor. Satılıp nereye harcandığı belli değil. Hala Fiskobirlik'in fındık üreticisine eski dönemden kalma borçları var. Taşınmaz mallar satılmasına rağmen bu borçlar hala ödenmedi. Taşınmazların satılıp nereye gittiği belli değil. Fiskobirlik yönetim kurulu başkanına bunları sormak gerekiyor. Bunu çıkıp kamuoyuna açıklaması lazım. Sattıklarıyla borçlarıda ödemeyen Fiskobirlik'e mutlaka devletin el atması lazım. Fiskobirlik yenilenerek üretici için daha cazip hale getirilmeli" diye konuştu.

Cörüt, fındık üreticilerine bu yıl ödenecek olan Alan Bazlı Destekleme başvurularının 30 Nisan tarihinde sona ereceğini de hatırlatarak çiftçilerin Tarım İl ve İlçe Müdürlükleri'ne müracaat etmelerini de istedi. - Ordu










http://www.haberler.com/

Ekleme Tarihi
24.04.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Bu Yıl Fındıkta Beklenen Tahmini Rekolte 500 Bin Ton
Link: Bu Yıl Fındıkta Beklenen Tahmini Rekolte 500 Bin Ton




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız