Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Avrupa Su Ürünleri Fuarı Brüksel’de açıldı


Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Brüksel'de, su ürünleri sektöründe dünyanın sayılı fuarlarından biri olarak nitelendirilen ve bu yıl 21. kez düzenlenen, 2013 Avrupa Su Ürünleri Fuarı'na katıldı.

Fuara katılan Türk firmalarına destek vermek ve bakanlık olarak yanlarında olduklarını göstermek için Brüksel'e geldiğini ifade eden Çağlayan, 20 yıldır düzenlenen fuara Türkiye'nin 9. kez katıldığını belirtti.

Yerli 15 firmanın katıldığı fuarda Su Ürünleri Tanıtım Grubu'nun getirdiği iki aşçının pişireceği 5 bin porsiyon balığın katılımcılara ikramıyla büyük bir reklam amaçlandığını söyleyen Çağlayan, dünya su ürünleri ihracat hacminin 120 milyar dolar olduğunu kaydetti.

"Bunun içinde bizimki 546 milyon dolar. 2002'de ihracatımız 123 milyon dolardı. Daha gitmemiz gereken çok mesafe var" diyen Çağlayan su ürünleri sektöründe hizmet veren yatırımcılara Destekleme ve Fiyat İstikrar Fonu'ndan destek vereceklerini açıkladı. Yakın bir zamanda sektörün bu destekten faydalanacağını ifade eden Çağlayan "Su ürünlerinde dünyanın ihracat kilogram fiyatı 4 dolardır. Bizim 6 dolar. Ancak ABD ve Singapur'da ise dünya ortalamasının iki katı yaklaşık 8 dolar. Bizim ABD ve Singapur'u geçecek ihracat sistemine geçmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

Bakan Çağlayan konuşmasının ardından fuara katılan 15 Türk firmasının stantlarını ziyaret ederek yetkililere plaket verdi.

Son olarak Su Ürünleri Tanıtım Grubu'nun standına gelen Çağlayan, iki aşçının hazırladığı tuzda balığı çekiç ve bıçak yardımıyla kırdı. Tuzda balığın tadına bakan Çağlayan,









http://www.tarimtv.gov.tr/

Ekleme Tarihi
25.04.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Avrupa Su Ürünleri Fuarı
Link: Avrupa Su Ürünleri Fuarı Brüksel’de açıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız