Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

YETKİ BELGESİ OLMAYAN KURULUŞLAR KİMYASAL MÜCADELE YAPAMAYACAK 

 
MALATYA (İHA) - Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Yetki Belgesi olmayan kişi ve kuruluşların kimyasal mücadele yapamayacakları bildirildi.
 
 
Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, zirai mücadelede bitki koruma ürünlerinin tarla, bahçe veya bağ ile ürünlerinin saklandığı yerlerde bilinçsiz kullanımının önlenmesi, insan, bitki ve çevre sağlığının korunması, kalıntı probleminin ve tavsiye dışı kullanımının engellenmesi ve izlenebilirliğin sağlanması amacıyla, hazırlanan “Bitki Koruma Ürünlerinin Uygulama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin 7. maddesinde belirtilen belgeleri İl veya İlçe Müdürlüklerine sunmaları halinde profesyonel kullanıcılar olan ziraat mühendisleri, ziraat teknikerleri ve ziraat teknisyenlerine, herhangi bir eğitime tabi tutulmaksızın “Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Yetki Belgesi” verilebilmektedir” ifadelerini kullandı.
 
“Yönetmeliğin 8.maddesine göre bitkisel üretim yapan kişilerden “Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Yetki Belgesi” almak isteyenler ise İl Müdürlüğümüz tarafından verilen eğitim ve yapılan değerlendirme sonucunda belge almaya hak kazanacaklardır. Eğitime katılacak kişilerin bağlı bulundukları İl/İlçe Müdürlüklerine bir dilekçe ile başvurmaları gerekmektedir. Eğitim İl Müdürlüğümüzce Emeksiz Hizmet Binası toplantı salonunda 7 Mayıs 2013 Salı günü saat 10.00’da düzenlenecektir” diyen Selvi, “Yönetmeliğe göre “Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Yetki Belgesi“ olmayan kişi ve kuruluşlar kimyasal mücadele yapamayacaklardır. İlgilenen üreticilerin bilgi almak için İl/İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekmektedir” şeklinde açıklamasını tamamladı.

Ekleme Tarihi
25.04.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Yetki Belgesi Olmayan Kuruluşlar Kimyasal Mücadele Yapamayacak
Link: Yetki Belgesi Olmayan Kuruluşlar Kimyasal Mücadele Yapamayacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız