Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Ne çay, ne kola suyun yerini tutmuyor
 
 
Vücudun su ihtiyacını karşılamak için özellikle su tüketilmeli.


İnsan vücudunun yaklaşık yüzde 70'ini oluşturan su, hayati fonksiyonların devam edebilmesi için olmazsa olmazlardan.. Vücudun su ihtiyacı çeşitli sıvılardan tedarik edilebiliyor.
 
Meyve suları, çorba, gibi yemeklerin yanında üzüm, karpuz gibi meyvelerbunlardan bazıları..
Gazlı içeceklerden su ihtiyacının karşılandığı bilgisi yanlış anlaşılmalardan birisi..
Gazlı içeceklerde şeker miktarı fazlaca bulunuyor. Aşırı miktarda alınan şeker vücutta özellikle karaciğer metabolizmasını etkiliyor. Karaciğerde yağlanma olabiliyor.
 
GAZLI İÇECEKLERLE SU İHTİYACI GİDERİLMEZ
 
Opr. Dr. Ferruh Balaban, gazlı içeceklerin çocuklara olan zararlarını şöyle anlattı: " Özellikle çocuklarda bu şekerden dolayı hem de içeceklerin asit özelliğinden dolayı diş çürümeleri çok sık ve hızlı olabilmektedir. Ayrıca küçük yaşta başlanılan bu içeceklere obezite dediğimiz. Metabolik Sendrom im başlangıcı ve düzensiz yağlanma, kilo alma sonrasında daha ileride oluşabilecek tansiyon şeker hastalığı gibi ve bazı kanser hastalıkları gibi hastalıklara neden olabilmektedir. O yüzden biz hekimler bu gazlı içecekleri tüketilmesini pek arzu etmeyiz.
 
Tamamen doğal ürünleri tercih etmelerini tavsiye ederiz. İşte su, ayran gibi, işte hazır değil de böyle doğal sıkılmış meyve suları gibi tercih etmelerin tavsiye ederiz. Gazlı içeceklerle su ihtiyacımızı gideremeyiz."
 
ÇAY DA SUYUN YERİNİ TAM ANLAMIYLA TUTMUYOR
 
Balaban, gazlı içeceklerin yanında diğer, içeklerle ilgili de şunları söyledi: "Susayınca tabi özellikle su içme alışkanlığımız çok fazla yok. Özellikle ya bu gazlı içeceklerin kola vesaire portakallı gazlı içecekleri çok sık tüketiyoruz. Oysaki vücuttaki ihtiyacımız olan şey su. Bunu doğal yolla çözümlememiz lazım. Hatta çay alışkanlığımız da çok fazla. İşte bunlarda ki bazı hem çaydaki hem de bu gazlı içeceklerdeki etken ajanlar idrar atımını artırıyor. Susuzluğumuzu bir yandan sağlamış oluyorum ama bir yandan da tekrar susuzluğumuz artmış oluyor. Bizim tavsiyemiz özellikle bu su ihtiyacını suyla ve doğal içeceklerle giderilmesini öneriyoruz. Çünkü bu içtiğimiz içecekler özellikle içerisindeki hem şeker kafeyin gibi bazı maddelerden dolayı aslında su ihtiyacımızı bir süre sonra tekrar artırıyoruz. Dolayısıyla su ihtiyacımızı gerçekten gidermek istiyorsak su içmeliyiz.










http://www.bursadabugun.com/

Ekleme Tarihi
25.04.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Ne çay, ne kola suyun yerini tutmuyor
Link: Ne çay, ne kola suyun yerini tutmuyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız