Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Kayısı Kola, Malatya’ya 16 milyon liralık yatırım yapmayı planlıyor 

Kayısı Kola, Malatya’ya 16 milyon liralık yatırım yapmayı planlıyor

İçecek sektöründe faaliyet gösteren Kayısı Kola, Malatya2. Organize Sanayi Bölgesi’nde kuracağı yeni entegretesis için 16 milyon TL’lik yatırım yapacak.


MALATYA - Malatya'da içecek üretim sektöründe 1971 yılından beri üretim yapan Kayısı Kola Meşrubat Sanayi, üretimine devam ettiği içecek sektöründe yeni yatırımıyla bölgede adından söz ettirmek istiyor.

Malatya'da dede Mehmet Yavaşlı tarafından kurulan, oğul Orhan Yavaşlı tarafından geliştirilen ve torun Reha Yavaşlı ile devam ettirilen Kayısı Kola, gazlı meşrubat dolumu üzerine yılların verdiği tecrübeyle üretimini sürdürerek Malatya ve civar illere gönderiyor. Sade gazoz, portakallı gazoz ve kola olmak üzere 3 çeşit ürünleri bulunduğunu belirten Kayısı Kola Meşrubat Sanayi Yönetim Kurulu Üyesi Reha Yavaşlı, şu anda üretim yaptıkları mekanın kapasite olarak yetmediğinden yeni bir entegre tesis kurmak için çalışma yaptıklarını söyledi. Yaklaşık 16 milyon TL'lik yeni yatırımın Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde 30 bin metrekare alan üzerine 6 bin metrekare kapalı alan olarak inşa edileceğini belirten Yavaşlı, tesisin kısa sürede hayata geçeceğini bildirdi. Yavaşlı, mevcut 22 metrelik makine parkurunun yeni tesiste 300 metre olacağını, 3 grup ürün çeşidini de 30'a çıkaracaklarını anlattı. Yeni marka arayışı içinde olduklarını de belirten Yavaşlı, yeni markalarla piyasada daha aktif olarak çalışmalarını sürdüreceklerini bildirdi. Yavaşlı, "10 saatte 75 bin litre olan üretim, 350 bin litreye çıkacak. Tesisimizde el değemeden, hijyenik koşullarda üretim yapılacak" dedi.

Yeni tesis yüzde 75 ihracat odaklı olacak

Kendi öz kaynaklarıyla kurdukları yeni tesisin yüzde 25 bölge, yüzde 75 ihracat odaklı olduğunu belirten Yavaşlı, tesisin Doğu, Güneydoğu ve Karadeniz Bölgesi'nin en büyük tesisi konumunda olduğunu söyledi. Reha Yavaşlı, şu an mevcut kapasiteyle 2 TIR üretim gerçekleştirdiklerini, yeni fabrika faaliyete geçtiğinde bunun 8 TIR'a çıkacağını vurguladı. Şu anda Irak, İran, Türkmenistan, Azerbaycan, Libya, Tunus ve Yemen'e ihracat gerçekleştirdiklerini, yeni fabrika ile yeni pazarlarda yer almak için çalıştıklarını ifade eden Yavaşlı, ilk etapta Avrupa'ya ihracat için altyapı çalışmalarını sürdürdüklerini ve İngiltere ile de bağlantı kurduklarını kaydetti.

Yatırım, seri üretim imkanı sağlayacak

Reha Yavaşlı, sektörde rakiplerinin çok olduğunu, bunların ulusal marka olmasının kendilerinin rekabet gücünü yavaşlattığını belirterek, "Her ne kadar haksız rekabete maruz kalsak da işimizi en iyi şekilde yapmak için çalışmalarımızı hassasiyetle sürdürüyoruz. Hedef çıtamızı her geçen gün artırarak üretim yapma gayreti içindeyiz. Bu teknolojik yatırımlar bize daha seri üretim yapma imkanı kazandıracak ve rakiplerimiz ile daha kolay yarışır duruma geleceğiz" şeklinde konuştu.

123 TIR alarak kendi nakliye filosunu kuracak

TÜİK'in içecek sektörü verilerine yönelik yaptığı açıklamada, 2011-2012 yılları arasında gazlı içecek sektöründe en yakın rakiplerinin 2300 noktaya, kendilerinin ise 5700 noktaya ulaştığını ve böylece bölgede lider konumda olduklarını vurgulayan Kayısı Kola Meşrubat Sanayi Yönetim Kurulu Üyesi Reha Yavaşlı, bundan sonra kendi nakliye filolarını kuracaklarını, bunun da 123 TIR almayı planladıklarını bildirdi. Gerçekleştirdikleri bu yeni yatırımla artık rakipleri ile daha kolay rekabet edebileceklerini 2013 yılını daha canlı ve daha hareketli geçirmeyi planladıklarını ifade eden Yavaşlı, daha güçlü bir ekiple 2013 yılını en iyi şekilde değerlendirerek, bölgede ve sektörde daha da iyi bir noktaya ulaşacaklarını vurguladı.
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
26.04.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Kayısı Kola, Malatya’ya 16 milyon liralık yatırım yapmayı planlıyor
Link: Kayısı Kola, Malatya’ya 16 milyon liralık yatırım yapmayı planlıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız