Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

AB’den temiz su için 400 milyon Euro hibe

TÜRKİYE’nin dört bir yanından 21 belediye, sağlıklı içme suyu ve atıksu arıtma tesisi sağlanması için 450 milyon Euro’luk sözleşme imzalıyor.


Entegre Su Projesi sözleşmesiyle aralarında Şırnak ve Yüksekova’nın da bulunduğu yerleşim birimlerinde içme suyu ve atık su tesis yapım maliyetinin yüzde 85’i AB, yüzde 5’i Çevre Şehircilik Bakanlığı hibesiyle karşılanacak. Böylece toplam 454 milyon Euro’luk çalışmanın 386 milyonunu AB karşılayacak. Yarın Ankara’da yapılacak toplantıya Çanakkale, Trabzon, Bozüyük, Elbistan, Kuşadası, Mustafakemalpaşa, Orhangazi, Çankırı, Giresun, Kastamonu, Kırşehir, Rize, Bandırma, Niksar, Iğdır, Şırnak, Van, Bismil, Kırıkhan, Viranşehir, Yüksekova’nın belediye başkanları katılacak.

TAŞKINLARI ÖNLEMEK İÇİN

Avrupa Birliği IPA fonlarından faydalanacak çevre altyapı projeleri, Çevre Operasyonel Programı hazırlanırken belirlendi. Kentlerde AB şartlarında su ve kanalizasyon alt yapısı kurulmasını amaçlayan çalışmayla içmesuyu sistemlerinin iyileştirilmesi, arıtma tesislerinin yapımı, nehir, ırmak, dere gibi yüzey sularının kirlenmesinin önlenmesi, ve yağmur suyu toplama sistemlerinin ayrıştırılmasıyla şehir içinde kanalizasyon sistemlerinde oluşacak taşkınların önlenmesi amaçlanıyor.

30 YILLIK PROJE HİBESİ

Hazırlanacak entegre su projeleri ile bir şehrin, bir ilçenin öncelikle 30 yıllık altyapı ihtiyaçları ortaya çıkarılacak, 30 yıllık yatırım planlaması yapılacak. Avrupa Birliği ve Çevre Şehircilik Bakanlığı, proje hazırlama inşaat ve tesislerin işletilme süreçlerini yakından takip edecek. Projenin devamında ise belediye personeline su yönetimi konusunda eğitimler verilecek.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
29.04.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: AB, temiz su için 400 milyon Euro hibe
Link: AB’den temiz su için 400 milyon Euro hibe




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız