Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 05 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

2016 “Uluslararası Bakliyat Yılı” ilan edildi 

 
 
FAO, Roma’da gerçekleştirilen 146. Konsey toplantısında 2016 yılının “Uluslararası Bakliyat Yılı” ilan edilmesini kabul etti. Türkiye’nin öncülüğünü yaptığı bu önerinin, Haziran ayında yapılacak 38. FAO Konferans’ında da onaylanması bekleniyor.




Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Organizasyonu (FAO) Roma’da gerçekleştirilen 146. Konsey toplantısında 2016 yılının “Uluslararası Bakliyat Yılı” ilan edilmesini kabul etti.

Türkiye’nin öncülüğünü yaptığı bu önerinin, Haziran ayında yapılacak 38. FAO Konferans’ında da onaylanması bekleniyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in destek ve talimatlarıyla, bakanlığın birçok biriminde 2016 yılının “Uluslararası Bakliyat Yılı” ilan edilmesiyle ilgili yoğun çalışmalar yürütüldü.

39. FAO Gıda Güvenliği Komitesi Toplantısı’nda konunun üye ülkelere duyurulması amacıyla Türkiye’nin ev sahipliğinde bir yan etkinlik düzenlendi. Elliden fazla katılımın olduğu etkinlikte 2016 yılının BM Uluslararası Bakliyat Yılı ilan edilmesi için tüm ülkelerin katkıları istendi.

145. FAO Konsey toplantısında resmi olarak sunulan, 2016 yılının Uluslararası Bakliyat Yılı ilan edilmesine ilişkin önergenin, 146. FAO Konsey toplantısının da gündemine alınması sağlandı. Ülkemizin başlattığı bu girişimi, başta Kanada olmak üzere ABD, Avustralya, Kenya gibi pek çok ülke destekledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker’in gönderdiği destek talep mektubu, ülkemizden katılan heyet ve Roma Büyükelçiliğimizin yürüttüğü yoğun kulis çalışmaları sonucunda 2016 yılının “Uluslararası Bakliyat Yılı” olarak ilan edilmesi 146. FAO Konseyinde kabul edildi.

Olağanüstü bir durum gerçekleşmediği takdirde, 38. FAO Konferansı’nda, 2016 Uluslararası Bakliyat Yılı olarak onaylanacak.








http://www.tarimtv.gov.tr/

Ekleme Tarihi
01.05.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: bakliyat
Link: 2016 “Uluslararası Bakliyat Yılı” ilan edildi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız