Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Çukurova Gıda Fuarı açıldı 

Çukurova Gıda Fuarı açıldı

 
 
ADANA (CİHAN)- TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş. tarafından, Adana Gıda Toptancıları Derneği işbirliğiyle Çukurova Gıda Fuarı açıldı.

Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde eş zamanlı olarak Gıda-Tek, Ambalaj ve Reklamcılık fuarlarının da açılışının yapıldığı törende konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül, Adana’nın tarımda olduğu gibi yakın bir gelecekte gıda sektöründe de ‘1’ numara olacağını vurguladı. Aygül, gelişmiş bazı ülkelerin çevresel etkilere karşı dayanıklılık sağlama ve çok daha fazla üretim yapmak amacıyla ürünlerin genleriyle oynayarak piyasa sunduklarını söyledi. Bu durumun büyük bir sıkıntı oluşturduğunu belirten Aygül, “Dolayısıyla bundan sonra gıdanın kalitesi kadar güvenilirliği de son derece önem kazanmaya başlamıştır. Bu nedenle ülkemizde sınırlı olan tarım alanlarının etkin ve verimli kullanımını sağlayarak toplumun ihtiyacı olan tarımsal ve hayvansal ürünleri yeterli miktarda ve güvenli bir şekilde ürettirmek bakanlığımızın öncelikli konuları arasındadır. Bu ürünlerin insan ve hayvan gıdası olarak işlenmesi ve tüketiciye sunulması ve bu süreçteki tüm safhaların çevreci bir yaklaşımla ve insan sağlığı, hayvan sağlığı, çevrenin temiz tutulması gibi unsurlarda içinde barındırılarak sürdürülmesi de büyük önem taşımaktadır.” dedi. Denetimlerini sürdürdüklerini ifade eden Aygül, “2012 yılında bir önceki yıla göre denetim sayımızı üç kattan fazla yükselttik. Yine kayıtlı işletme sayımız 5 bin 900’den 12 bin 500’e yükseltildi ve halen kayıt faaliyetlerimiz devam etmektedir.” diye konuştu.

TÜYAP Adana Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü ise bu sene fuarda yüzde 20’lik bir büyüme olduğunu belirterek, 160’dan fazla firmanın katıldığını vurguladı. Gıda sektörünün topraktan sofraya gelen sürecinde, tüm gıda ürünlerinin paketleme ve ambalajlama teknikleri ile bu ambalajlama tekniklerinin tanıtım ve reklamının en iyi şekilde yapılmasının son derece önemli olduğunu kaydeden Ersözlü, “Global rekabette firmalar, ürünlerine en iyi paketleme teknolojilerini uygulayarak, en iyi tasarımlarla ambalajlayarak, tüketicinin beğenisine sunmaktadır. İşte bu noktada Adana’da hazırladığımız fuarlar sektörün ve tüketicilerin teknolojideki gelişmeleri ve yenilikleri görmesine olanak sağlamaktadır.” şeklinde konuştu. Ersözlü ayrıca, 40 bini aşkın kişinin gelmesi beklenen fuarın pazar günü akşamına kadar açık kalacağını sözlerine ekledi.

Fuara yurt içinden ve yurt dışından 160’dan fazla firmanın katıldığını ifade eden Ersözlü, “KKTC, Lübnan, İran ve Irak’tan gelen binlerce ziyaretçisi ile pazar akşamına kadar açık kalacak fuarımızda, sektördeki gelişmeleri yakından takip edecek, ürünleri kıyaslama fırsatı bulacaklardı.
CİHAN
 
 
, 

Ekleme Tarihi
02.05.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Çukurova Gıda Fuarı açıldı
Link: Çukurova Gıda Fuarı açıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız