Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Tarım ve hayvancılık gelişince sanayi de gelişti 

 
 
Burdur'da 15 firma, ürettiği tarım makinelerini yurt içine ve dışına satarak il ekonomisine yılda yaklaşık 30 milyon dolarlık girdi sağlıyor.


Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, son yıllarda Burdur ekonomisinde bir canlanma olduğunu söyledi.

Kentte tarım ve hayvancılığın gelişmesinin diğer sektörleri de etkilediğini vurgulayan Keyik, Burdur'un yüzde 65'inin tarım ve hayvancılıkla geçindiğini ve buna bağlı olarak tarım makineleri sanayisinin de geliştiğini kaydetti. Keyik, tarım makinesi üreten 15 firmanın, yılda yaklaşık 30 milyon dolarlık bir girdiği Burdur ekonomisine kazandırdığını belirtti.

Tarım makineleri sanayisinin Burdur'da 40 yıldır gelişim gösteren bir sektör olduğunu vurgulayan Keyik, Türkiye’de biçerdöveri ilk defa Burdur'daki bir fabrikanın yaptığını ve ondan sonra ciddi bir pazarın oluşturulduğunu ifade etti.

Ağırlıklı olarak patos, çim biçme ve balya makinelerinin ihraç edildiğini söyleyen Keyik, tarım makineleri sektöründe 500 kişinin istihdam edildiğini, bunun da Burdur'a ciddi katkı sağladığını vurguladı.

Burdur'da tarım araçları üretimi yapan Çokcanlar Şirketi yetkilisi Tahsin Uyanık, kentte daha çok balya ve silaj makinesi ile küçük tarım aletlerinin üretiminin yapıldığını ifade etti. Firmalarının en çok saman toplama ve balya makinesi ürettiklerini belirten Uyanık, üretilen ürünlerin daha çok yurt içine pazarlandığını ancak bazı firmaların Fas ve Irak gibi ülkelere ihracat da yaptığını belirtti.

Karamanlı ilçesinde 1990 yılından bu yana zirai ilaçlama makineleri üreten Türkoğlu Ticaret firmanın sahibi Vedat Türkoğlu ise ürettikleri makinelerin sera, tarla ve bahçe olmak üzere 3 grupta kullanıldığını söyledi. Zirai ilaçlama makinelerini hem Türkiye'ye sattıklarını hem de talep doğrultusunda ihraç ettiklerini ifade eden Türkoğlu, makineleri Suudi Arabistan, Irak, İran, Azerbaycan ve Bulgaristan'a ihraç ettiklerini kaydetti.









http://www.tarimtv.gov.tr/

Ekleme Tarihi
08.05.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Burdur,Tarım ve hayvancılık gelişince sanayi de gelişti
Link: Tarım ve hayvancılık gelişince sanayi de gelişti




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız