Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
En doğal hazır ayran  

En doğal hazır ayran 


Başbakan'ın milli içeceğimiz olarak açıkladığı ayran yaz aylarının da vazgeçilmez içeceği. Doğal ayranın sağlık için faydaları da saymakla bitmiyor...



Türk mutfağının en eski ve en yaygın içeceği ayran yaz aylarının vazgeçilmez tercihi. Yörsan, Ege Bölgesin’de ayrı bir lezzet kazanan ‘yayık ayranı’nı Türkiye’nin dört bir köşesine taşımaya devam ediyor. % 100 doğal şartlarda üretilen Yörsan ayranlarda hiçbir koruyucu madde kullanılmıyor.

Sıcak yaz günlerinde serinleten, yorgunluğu gideren, doğal detoks içeçeği olan ayranın yararlarını saymakla bitmez. A, B12, D, B2 ve B6 vitaminleri içerdiği gibi protein deposu.

Yörsan Türkiyenin en büyük ayran üreticilerinden ve en doğal haliyle ayranı sofraya taşıyor. Tam Yağlı Ayran, Yörsan Light Ayran, Yörsan Okul Ayranı ve Yörsan Yayık Ayran el değmeden üretiliyor ve hiçbir katkı maddesi içermiyor. Yörsan Susurluk Tesislerinde özenle üretilen ayran sıcak yaz günlerinde içinizi ferahlatır. Yörsan Ayran Enerji ve Besin Öğeleri Tablosuna göre 100 ml ürün Enerji (kcal) 37.2 (kj) 155.6 Protein: 2.2 g, Yağ :2 g, Karbonhidrat: 2.6 g değerlerine sahiptir.

AYRANIN FAYDALARI...

* Ayran insan sağlığı için çok faydalı bir besindir. Ayran özellikle yaz aylarında vücudumuzda kaybolan bir takım mineral ve vitaminleri yerine koyabilme karşılayabilme özelliğine sahiptir.

* Ayranın içeriğinde B grubu vitaminler fazla olup kalsiyum açısından da zengindir.

* Ayranın içine eklenen tuz vücuttaki tuz kaybını önlemenin en ideal ve sağlıklı yoludur.

* Ayranın faydalarını sıralamaya devam ederken ayranın bir başka özelliği de detoksifiye edici yani temizleyici özelliğidir.

* Çocuk beslenmesinde önemli yeri olan ayran tüketilmesi durumunda boy uzamasında sağlıklı beslenmeye adım atmasında yardımcı bir besin olmaktadır.

* Ayran aynı zamanda tokluk hissini de artırıcı bir özelliğe sahiptir. Özellikle kilo verme programlarında ayran çok kullanılan besinlerden bir tanesidir. Ayranı bu programlarda daha cazip ve daha güzel kullanılabilir hale getirmek için içine ilave edeceğimiz nane, fesleğen, dereotu hem tadını artırmakla kalmaz aynı zamanda tokluk hissimizi de artırır.

* Eğer ayranı yavaş yavaş biraz ağzımızda tutarak içersek de o korktuğumuz gaz ve şişkinlik hissi ile de karşılaşmayız.

* Aynı zamanda yine ayran şeker değeri yüksek besinlerin emilimini yavaşlattığı için yine kilo verme programlarının vazgeçilmezlerinden bir tanesidir.

LEZZETİN SIRRI

Yörsan Ayranı, diğerlerinden ayıran lezzetinin sırrı; ayran olarak işlenecek süt tüm kalite kontrolleri yapıldıktan sonra, sütün temizlenmesi ve pastörizasyon işlemleri yapıldıktan sonra ayran üretimine alınmasıdır. Ayrana işlenecek sütte yağ ve kurumadde standardizasyonu yapılarak her mevsimde ve her gün aynı standartta ürün elde edilmesi sağlanıyor. Ayran üretimi yapılacak olan sütler evaparasyon(buharlaştırma) işlemine tabii tutularak içeriğindeki doğal suyun buharlaştırılması ile daha konsantre bir hale getirilmekte ve bu konsantre sütten ayran üretilmektedir.Bu sayede raf ömrü uzun ve raf ömrü boyunca kalite kriterlerini koruyabilen ürünler elde edilmektedir. Yörsan ürünlerinde hiçbir koruyucu madde kullanılmamakta olup %100 doğal olarak , hijyenik koşullarda gerçekleştirilen üretim,ürünün raf ömrü boyunca bozulmadan sağlam kalmasını sağlamaktadır.(İHA)

Ekleme Tarihi
16.05.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: En doğal hazır ayran
Link: En doğal hazır ayran




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız