Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan İKÇ’ye araştırma gemisi 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan İKÇ’ye araştırma gemisi

 
 
İZMİR (CİHAN)- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇ)'ne devredilen balıkçı gemisi, Foça ilçesinde düzenlenen törenle teslim edildi.
 
Foça Balıkçı Barınağı'ndaki törene Foça Belediye Başkan Vekili Osman Yurtseven, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl Müdürü Ahmet Güldal, İKÇ Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, Rektör yardımcıları Prof. Dr. İbrahim Kocabaş ve Prof. Dr. İbrahim Attila Acar, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Adem Tekinay, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Okur, Genel Sekreter Yardımcısı Nihat Sabuncular, daire başkanları, akademik ve idari personel katıldı.

Rektör Akhan, üniversitenin sahaya inmesi için bu geminin büyük bir fırsat olduğunu belirterek, “İzmir ve çevresi, sonra da ülkemiz ve insanlığın refahı için çalışmaya devam ediyoruz. Bakanlığımızın devrettiği gemiyle Foça’ya ilk girişimizi yapmış, denizlerle buluşmuş oluyoruz. Öğrencilerimiz, denizlerle buluşarak güzel bir pratik yapma fırsatına kavuşacak. İKÇ'nin yakaladığı ivmeye ivme katacak. Araştırma boyutunda ise su ürünleri yetiştiricilerinin çevreye verdiği zararlar konusunda veri toplama imkanımız olacak. Eğer bir zarar varsa da telafi çalışmaları yapacağız. Çevre bilincinin de katkısıyla balık üreticilerinin çevreyle sıkıntılarını yakından izleyeceğiz. Körfezimizi koruyacağız. Bakanlığımıza teşekkür ederiz.” dedi.

Dekan Tekinay da, "Tam uzmanlık ve tam istihdam sloganıyla yola çıkan fakültemizin, eğitimimizin önemli bir enstrümanı olan araştırma teknemize bu kadar çabuk sahip olması bizleri çok mutlu etmiştir.” şeklinde konuştu.

Ülke ekonomisi için önemli bir yatırım kaynağı olan su ürünlerinin potansiyelinden azami faydalanmak gerektiğini vurgulayan İl Müdürü Güldal ise, “Mart ve nisan aylarında 86 gemi İzmir İl Müdürlüğümüz tarafından teslim alınmış, Türkiye genelinde yedi gemi üniversite ve kamu kurumlarına tahsis edilmiştir. Bunlardan biri de İKÇ Su Ürünleri Fakültesi'dir. Proje kapsamında bakanlığımıza 407 balıkçı gemisi başvurmuştur. Balıkçılarımıza 15 milyon 872 bin 600 TL’lik destekleme yapıldı. Güzel Egemiz'in incisi İzmir’in en yeni üniversitesi İKÇ’nin, dinamik yapısıyla bilimsel araştırmalar yaparak sektörümüze ileriye yönelik projelerle katkı sağlayacağı aşikârdır.” dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, hep bir ağızdan, "Vira Bismillah" diyerek açılış kurdelesini kesti ve gemide incelemelerde bulundu. İKÇ akdemir balıkçı gemisinin teknik özellikleri şöyle: 1996 yılında inşa edilmiş, 23,8 m. tam boy uzunluğuna ve 7,5 m. ene sahip tekne üzerinde 540 beygir gücünde Caterpillar marka ana motor bulunmaktadır. Yaşam alanı olarak kaptan dairesi, toplam 6 yatak kapasiteli üç oda, mutfak, yemekhane ve soğuk hava deposu bulunmaktadır. Balıkçılık ekipmanı olarak trol ve gırgır donanımına sahiptir. Tekneyle liman seferi yapılarak, bağlama limanı olan Foça’dan yerli sularda kuzeyde Edremit Körfezi’ne ve güneyde Kuşadası Körfezi’ne doğru 100 mile kadar alanda eğitim ve araştırma faaliyetleri yürütülebilecek. CİHAN

Ekleme Tarihi
17.05.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı,İKÇ,araştırma gemisi
Link: Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan İKÇ’ye araştırma gemisi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız