Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Dünya Süt Günü

Gümüşhane Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Irkın, hastalıklardan korunmak, sağlıklı bir yaşam sürmek ve dengeli beslenmek için süt ve süt ürünlerine yer verilmesi gerektiğini bildirdi.


Irkın, "Dünya Süt Günü" dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, süt ve süt ürünlerinin, protein, karbonhidrat, yağ başta olmak üzere kalsiyum ve fosfor gibi bazı önemli mineraller, çeşitli enzim ve hormonlar ile vitaminler açısından çok önemli bir kaynak, halk sağlığında yeri doldurulamaz bir besin olduğunu belirtti.

Sütün, her yaş için önemli bir besin maddesi olmasının yanı sıra çocuklarda, ergenlerde, gençlerde, emziklilerde ve yaşlılarda süte daha fazla gereksinim duyulduğunu ifade eden Irkın, şunları kaydetti:

"Hastalıklardan korunmak, sağlıklı bir yaşam sürmek ve dengeli beslenme için süt ve süt ürünlerine yer verilmelidir. Günde en az 2 bardak süt tüketmek, küçük yaşlarda bu alışkanlığı kazanmak ve ileriki yaşlarda devam ettirebilmek, bunu sağlamak için çok büyük bir adımdır. Süt tüketimi alışkanlığının kazandırılması, sağlıklı ve dengeli beslenen nesiller yetişmesi amacıyla ülke genelinde öğrencilerimize süt içirilmesini amaçlayan 'Okul Sütü Projesi' uygulamasına devam edilmektedir. Sonuç olarak sağlıklı ve zeki bir nesil yetiştirmek istiyorsak, toplumumuzun beslenmesine önem vermek zorundayız. Buna katkıda bulunmak için süt için, süt içirin." - Gümüşhane
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
21.05.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Dünya Süt Günü
Link: Dünya Süt Günü




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız