Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Japon Tohumculuk Devi Torbalı'da

Japon Sakata Tohum Şirketi, Türkiye'deki ilk bayisinin açılışını

İzmir'in Torbalı ilçesinde yaptı. Kaplancık yolu üzerindeki tesisin açılışına merkezi Japonya'da bulunan alanındaki dev firmanın sahibi Hiroshi Sakata ve üst düzey yöneticileri katıldı. Firma ayrıca, 100'üncü yılını da Torbalı'da düzenlediği açılışla kutladı. Açılışa Hiroshi Sakata'nın yanı sıra Satış Müdürü Sibelcan Özer, İcra Kurulu Başkanı Tim Smith ve Sakata yöneticileri ile Torbalı Kaymakamı Aydın Memük, Belediye Başkan Yardımcısı Yıldız Sivrikaya, Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sebze ve çiçek tohumları ithalat ve ihracatını yapan firma, Türkiye'deki satışlarını Torbalı'dan gerçekleştirecek. Sakata, aynı zamanda Ege Plantek'in de sahibi olan Bülent Paykoç tarafından hizmete açıldı. Sakata'nın ilçeye ve tüm Türkiye'ye hayırlı olmasını dileyen Paykoç, "İzmir ve Torbalı için çok büyük bir yatırım olacak. Japon sermayesini Torbalı'ya getirdiğimiz için mutluyuz" dedi.

İKİ ÜLKE ARASINDA YILLARA DAYANAN İŞBİRLİĞİ VAR

Dünyaca ünlü ve birçok ülkeye ihracat yapan firmanın sahibi Hiroshi Sakata, çok heyecanlı olduğunu belirterek şunları söyledi: "Tarihi İpek Yolu uzakta

yer almasına rağmen, Türkiye ve Japonya ortak güvene dayalı uzun süreli bir dostluk kurmuşlardır. Birkaç hafta önce,

Japonya Başbakanı Bay Abe ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme yapmak için Japon sanayi liderlerinden oluşan bir delegasyonla birlikte Ankara'yı ziyaret etmiştir. İki Başbakan; bir kez daha ülkeler arasındaki ilişkinin stratejik önemini onaylayıp sadece siyasi alanlarda değil aynı zamanda ekonomik, teknolojik işbirliği, tarımsal ve tıbbi alanlarda da işbirliği düzeyini geliştirmeyi açıklamıştır. Aslında, stratejik işbirliği alanındaki bu ortak beyanda açıklandığı üzere; Türkiye ve Japonya arasındaki ortak güven çok güçlüdür çünkü bu; iki ülkenin atalarının sevinç ve üzüntüleri paylaşarak yüzyıllardır geliştirdiği bir şeydir."

Merkezi Japonya'da olan firmasının 30'dan fazla ülkede faaliyet gösterdiğini söyleyen Sakata, şöyle konuştu: "Asya Pasifik Bölgesinde, Avrupa, Orta Doğu, Afrika, Kuzey-Orta Amerika ve Güney Amerika'dadır. Tohum işi hiçbir sınır tanımaz ve dünya çevresindeki yerel temelimizi iyi şekilde genişletilmesi yoluyla küreselleşme veya küresel anlamda yerelleştirmeyi sürekli sağlamayı hedeflemekteyiz. Amacımız; her bölgesel koşulda, ideal tarla performansı gösteren, bölge lezzetlerine uygun kaliteli tohumları ile pazar beklentilerini etkili bir şekilde karşılamaktır. Bu şirket kuruluşuna bağlı olarak, komşu ülkelerdeki önemli pazarlarda faaliyetlerimizi giderek genişlettik. 2001 yılında ise; Fransa'da Avrupa Sakata Holding'i kurduk. Bu şirket, EMEA'daki kuruluşlarımız ile Fransa, İspanya, Danimarka, Hollanda, İngiltere ve Güney Afrika'daki şirketlerimizin bağlı olduğu genel merkezimizdir"

100. YILIMIZI TORBALI'DA KUTLUYORUZ

2013 yılının Sakata için önemli bir yıl olduğunun altını çizen Japon iş adamı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu yıl Sakata için hatırlanmaya değer bir yıldır, çünkü 2013 yılı şirketimizin yüzüncü kuruluş yıldönümüdür. Sakata Tohum Şirketi, 1913 yılında Takeo Sakata tarafından kurulmuştur ve genel merkezi Yokohama şehrindedir.

Başlangıçta ana işimiz Amerika ve Avrupa'ya çiçek fidesi ve çiçek soğanı ihraç etmekti. Birinci Dünya Savaşı patlak verdiğinde, Takeo önce sözleşmeli üretici daha sonra orijinal sebze ve çiçek türlerinin ihracatçısı olarak tohum sektörü ile ilgilenmeye başlamıştır. Tam o günlerde, 'Önemli olan fiyat değil kalitedir' sloganı ile satışa başlamıştır. Bu sözcükler önderliğinde Sakata sebze ve çiçek alanında güvenilir ve kaliteli bir tohum tedarikçisi olarak ün salmıştır." - İZMİR - (İHA)

Ekleme Tarihi
22.05.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Japon Tohumculuk Devi Torbalı,
Link: Japon Tohumculuk Devi Torbalı'da




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız