Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal 

KÖKSAL; OKUL SÜTÜYLE SAĞLIKLI NESİLLERİN TEMELİ ATILDI

AYDIN (İHA) - Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, Türkiye’de süt tüketiminin Avrupa’nın gerisinde olduğunu belirterek, “Okullarda gerçekleştirilen süt dağıtımı ile sağlıklı gelecek nesillerin ilk tohumları atılmıştır” dedi.


Bir toplumun gücü ve sağlığının o toplumu oluşturan bireylerin gücü ve sağlığıyla doğrudan ilişkili olduğunu belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, “Ülkemizde çocuk ve genç nüfusun fazlalığını göz önüne aldığımızda bu bireylerin dengeli ve sağlıklı beslenmeleri toplumumuzun gelecekteki gücü ve sağlığını belirleyecektir. Özellikle vücudumuzun temel yapısının oluştuğu okul öncesi dönem ve hızlı büyümenin yaşandığı okul döneminde süt ve süt ürünleri tüketimi büyük önem arz etmektedir. Süt, pek çok besin öğesi bakımından çok iyi bir kaynaktır. Özellikle çocuklarda büyümeye, İçerdiği kalsiyum sayesinde kemiklerin ve dişlerin oluşumuna, bağışıklık sisteminin güçlenmesine, sinir ve sindirim sisteminin düzenlenmesine, ileri yaşlarda ise kemik erimesine karşı etkileri göz ardı edilemeyecek kadar fazladır” diye konuştu.

Türkiye’de süt tüketiminin Avrupa’nın gerisinde olduğunun altını çizen Köksal, şunları söyledi: “Avrupa ülkelerinde ortalama yıllık kişi başı süt tüketimi 90-100 litre arasında iken, ülkemizde kişi başı süt tüketimi ancak 20-30 litre arasındadır. Oldukça düşük olan bu miktarın yükseltilmesi, sütün yararlarının doğru zamanda ve doğru yöntemlerle topluma anlatılması ve bu konuda farkındalığın artırılmasıyla sağlanabilecektir. 2012 tarihinden itibaren Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Ulusal Süt Konseyince başlatılan ‘Okul Sütü Akıl Küpü’ projesi çerçevesinde okullarda gerçekleştirilen süt dağıtımı ile sağlıklı gelecek nesillerin ilk tohumları atılmıştır. Sütün insan sağlığı açısından öneminin vurgulanması, toplumun bu bağlamda bilinçlendirilmesi ve tüketimin artırılması amacıyla her yıl 21 Mayıs günü ‘Dünya Süt Günü’ olarak kutlanmakta, gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle kamuoyunun konunun önemine olan ilgisi artırılmaya çalışılmaktadır. Ülkemizde süt tüketiminin artırılması amacıyla biz yetişkinlerin de, üzerimize düşen görevi yerine getirmemiz ve süt tüketerek çocuklarımıza örnek olmamız gerektiğine inanıyorum”

Ekleme Tarihi
22.05.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Okul Sütüyle Sağlıklı Nesillerin Temeli Atıldı
Link: KÖKSAL: Okul Sütüyle Sağlıklı Nesillerin Temeli Atıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız