Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

İçeride yasak dışarıda free

Alkol yasaklarıyla ilgili meclis çalışmalarını hızlandırırken, Türkiye genelinde 144 ‘free shop’ta bir yılda yapılan alkol, sigara ve kozmetik satışı 1 milyar Euro’ya yaklaştı. Gümrüksüz satış mağaza-larında (Free shop) alkollü içkiler, sigara ve puro satışları öne çıktı.


Meclis’te alkol ve sigara yasağıyla ilgili düzenlemenin tartışması sürerken, Türkiye genelindeki 144 gümrüksüz satış mağazası (free shop) bir yılda 996 milyon Euro’luk satış gerçekleştirdi. Bu satışlarda ise alkollü içki, sigara ve puro öne çıkarken, sigarillo, yaprak sigara, tütün mamulleri, parfüm, kozmetik, gıda ve diğer ürünler de ciroyu arttırdı.

255 BİN UÇAK İNİŞ YAPTI

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Türkiye’ye bir yılda 46 milyon yolcunun gümrüklerden Türkiye’ye giriş yaptığını, 45 milyon kişinin de yurtdışına çıktığını açıkladı. Aynı dönemde 255 bin uçak ve 10 bin yat Türkiye’ye girerken, 256 bin uçak ve 8 bin yat ise çıkış yaptı. Bu dönemde içeride yasak tartışmalarının sürdüğü alkol ve sigara satışında free shoplar rekor kırdı.

Geçtiğimiz yıl yapılan 2 bin 695 olay sonucunda 743 milyon liralık kaçakçılık olayı ortaya çıkarıldı. Yapılan operasyonlar sonucunda yakalanan uyuşturucu madde miktarında da büyük artış yaşandı. 2008 yılından bu yana güzergah değişimleri ve Afganistan’da afyon ekimindeki düzensizlikler gibi faktörler nedeniyle azalış eğilimindeki eroin yakalama trendi, 2012 yılında gerçekleştirilen 1 ton 398 kilo yakalamayla bir önceki yıla göre yüzde 300’lük artış gösterdi.

YÜZDE 300’LÜK ARTIŞ VAR

Aynı yıl ele geçirilen 171 kilo kokainde de yüzde 120’lik artış yaşandı. 1 milyon 314 bin adet ecstasy hap ele geçirilirken, söz konusu miktar bir yılda yakalanan toplam ecstasy bakımından en yüksek miktar olma özelliğini taşıdı. 2011 yılında 2313 sayılı Kanuna ilave edilerek Türkiye’de de uyuşturucu madde olarak kabul edilen sentetik esrar (bonzai) türevlerinin yakalama miktarı da yüzde 265’lik artışla 34 kilodan 90 kiloya yükseldi.
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
23.05.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: İçeride yasak dışarıda free
Link: İçeride yasak dışarıda free




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız