Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Şezlongda biraya son

Alkolle ilgili yeni düzenlemeler içeren yasa teklifi, önceki gün Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda tartışmalara rağmen kabul edildi.


Bugün Genel Kurul’da görüşülüp kabul edilmesi beklenen maddelere aykırı hareket edenlere 5 bin ile 500 bin lira arasında para cezası kesilecek. Pakette yeralan maddeler şunlar:

Alkollü içkilerin her ne suretle olursa olsun reklamı ve tüketicilere yönelik tanıtımı yapılamaz.

Alkollü içkileri üretenler, ithal edenler ve pazarlayanlar her ne amaçla olursa olsun, teşvik, hediye, eşantiyon, promosyon veya bedelsiz olarak dağıtamazlar.

On sekiz yaşını doldurmamış kişilere alkollü içki satılması veya sunulması yasaktır.

Alkollü içkiler, sunum izni verilen yerlerde açık olarak tüketilebilir ve bu yerlerde tesis sınırları dışında tüketilmek üzere alkollü içki satışı yapılamaz. (Örneğin, turistler konakladıkları otellerin sahillinde güneşlenirken oturduğu yerde 1 kadeh içki içemeyecek. Barından aldığı içkisi ile deniz kenarında şezlongunda içemeyecek.)

Alkollü içkiler, vitrinde teşhir edilmek suretiyle işletme dışından görülecek şekilde perakende olarak satışa arz edilemez.İhraç amaçlı üretilenler hariç olmak üzere, Türkiye’de üretilen veya ithal edilen alkollü içkilerin ambalajları üzerine, alkol ürünlerinin zararlarını belirten Türkçe yazılı uyarılar veya mesajlar konulur. Uyarı mesajlarını taşımayan alkollü içkiler satışa arz edilemez, satılamaz.

İhraç amaçlı üretilenler hariç olmak üzere, alkollü içki kategorisindeki ürünlerin işlenmesi sonucunda, elde edilen alkolsüz içkilerde; içeriğinde alkol kalmış içeceklerin ambalajları üzerine içerdiği alkol miktarı, alkol tamamen alınmış ise alkolün tamamen alındığı hususu tüketiciler tarafından kolaylıkla okunabilecek şekilde yazılır.

Meskun mahaller ve konaklama yerleri hariç olmak üzere, otoyollarda ve devlet karayollarındaki yapı ve tesislerde alkollü içki satışına ve tüketimine izin verilmez. Öğrenci yurtları, sağlık hizmeti verilen yerler ve spor kulüplerinin spor müsabakası yapılan yerleri, her türlü öğretim ve eğitim kurumları, kahvehane, kıraathane, pastane, bezik ve briç salonları ile akaryakıt istasyonlarının mağaza ve lokantalarında alkollü içkilerin satışı yapılamaz.

Sürücüye sigara yasağı
4207 Sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun’a ilişkin değişikliklerle neler oldu?

Tütün ürünleri taksi hizmeti verenler dahil olmak üzere karayolu, demiryolu, denizyolu ve havayolu toplu taşıma araçlarında tüketilemez.

Hususi araçların sürücü koltukları ile taksi hizmeti verenler dahil olmak üzere karayolu, demiryolu, denizyolu ve havayolu toplu taşıma araçlarında tüketilemez.

Bu maddedeki cezaları gerektiren fiillerin tekerrürü halinde idari para cezası bir kat artırılarak verilir. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
23.05.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Şezlongda biraya son
Link: Şezlongda biraya son




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız