Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 08 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Tarsim'e 7 Bin 800 Tarım Hasar İhbarı Yapıldı

Malatya'da, "don" olayı ile ilgili 3 bin adet, ağırlıklı olarak rakımın yüksek olduğu ilçelerde gerçekleşen "dolu" yağışı ile ilgili ise 4 bin 800 civarında olmak üzere toplam 7 bin 800 hasar ihbarı alındığı bildirildi.


Don hasarların büyük bir çoğunluğunun çiçek döneminde gerçekleştiğini bildiren TARSİM yetkilileri, çiçek döneminde meydana gelen hasarların oranının, teknik sebeplerden ötürü kesin tespit edilememesi sebebiyle, geçici hasar tespitlerinin yapılabildiğini, don ve dolu'daki kesin hasar tespitlerine ise, Haziran ayının başından itibaren başlanacağını belirtti.

Tüm hasar tespit çalışmalarının hasattan önce biteceğini, tazminat ödemelerinin ise, poliçe bitiş tarihinden itibaren azami 30-40 gün sonra ödeneceğini ifade eden yetkililer, üreticilere ödemelerle ilgili bilgilendirici nitelikte SMS gönderilmesinin ardından, Ziraat Bankası şubelerinden ödemelerin yapılacağını bildirdi.

Hasar tespit çalışmalarında teknolojinin en son uygulamalarından faydalanılarak, üreticiye hem hızlı, hem de etkin hizmet sunulduğunu vurgulayan TARSİM yetkilileri, Mobil Eksper projesi ile eksperlerin tablet bilgisayarlar aracılığıyla hasar tespit çalışmalarını gerçekleştirdiklerini, bu doğrultuda ilerleyen zamanlarda çalışmaların çok daha kısa sürelerde tamamlanabileceğini kaydettiler. - Malatya - (İHA)

Ekleme Tarihi
24.05.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Tarsim, 7 Bin 800 Tarım Hasar İhbarı Yapıldı
Link: Tarsim'e 7 Bin 800 Tarım Hasar İhbarı Yapıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız