Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
TİGEM’den promosyonlu tay satışı 

TİGEM’den promosyonlu tay satışı

 
 
BURSA (CİHAN)- Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM), geleceğin şampiyon atlarını "Şampiyon At Sahibine Koşuyor" sloganıyla satışa çıkarttı. Sezonun ilk ihalesi 4 Haziran’da Karacabey Harası’nda yapılacak.
 
İhale öncesi, Karacabey Harası’nda basın toplantısı düzenleyen TİGEM Genel Müdürü Halis Bilden, bu yıl yaklaşık 270 yarış tayını satmayı planladıklarını açıkladı. Bilden, ilk olarak 4 Haziran'da Karacabey Tarım İşletmesinde 57 safkan Arap yarış tayını açık artırmayla satışa sunacaklarını belirterek, satılacak tayın bedelinin peşin ya da yüzde 50'si peşin kalan kısmına 5 ay vadeyle ödeme imkanı sunacaklarını söyledi.
Hipodromlarda koşan her üç Arap atından birini TİGEM’in yetiştirdiğini hatırlatan Bilden, her yıl yetiştirdikleri atlardan dünyaya gelen 250-300 arasında tayı da satışa sunduklarını anlattı.
 
Bu yıl sonuna kadar performansı çok yüksek yaklaşık 270 yarış tayını satmayı planladıklarını vurgulayan Bilden, bu kapsamda ilk olarak Anadolu Tarım İşletmesi'nde yetiştirilen 57 safkan Arap koşu tayını, 4 Haziran'da Karacabey Tarım İşletmesi'nde açık artırmaya çıkaracaklarını, satış öncesinde de müşterileri aileleriyle konuk etmek istediklerini ifade etti.
Bilden, uzun yıllardır yapmadıkları bir uygulamayı hayat geçireceklerini bu kapsamda yetiştiricilerden yaklaşık 20 kısrak satın alacaklarını açıkladı.
 
Bilden’in verdiği bilgiye göre ihalede, 2010 doğumlu 2 baş erkek, 2011 doğumlu 11 baş erkek, 8 baş dişi, 2012 doğumlu 18 baş erkek, 18 baş dişi safkan Arap tayı olmak üzere toplam 57 baş tay tek tek açık artırmayla satışa sunulacak.
Tay başına 5 bin lira geçici teminat bedeli verilecek ihalede, satın alınacak tayın bedeli peşin ödenebileceği gibi, yüzde 50'sini peşin, geriye kalanı ise teminat mektubuyla 5 ay vadeli de ödenebilecek.
Tay satışları için Türkçe, İngilizce ve Arapça olmak üzere 3 dilde katalog hazırlayan TİGEM, kataloglarda karekodlu tanıtım kullandı. 1,5-2 dakikalık tanıtımların yer aldığı bu karekodlar sayesinde tayların özellikleri incelenebilecek. Büyükelçiliklere katalog gönderen TİGEM bu yıl yaklaşık 270 safkan tay satışı planlıyor. TİGEM, geçen yıl toplam 250 baş tay satışından 30 milyon lira gelir elde etmişti.
CİHAN

Ekleme Tarihi
25.05.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: TİGEM, promosyonlu tay satışı
Link: TİGEM’den promosyonlu tay satışı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız