Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 23 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Ereğli’de Faydalı Böcekler Tarlalara Salındı 

EREĞLİ’DE FAYDALI BÖCEKLER TARLALARA SALINDI


KONYA (İHA) - Hububatın en büyük düşmanı süne zararlısıyla biyolojik mücadele kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık Ereğli İlçe Müdürlüğü tarafından, ilçenin hububat arazilerine faydalı böcekler (parazitoid) salımı yapılmaya başlandı.
 
Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özkan Özgüven, Beyköy’de hububat tarlalarını gezerek parazitoid salımını başlattı. Parazitoid salım etkinliğine Sağ Sahil Sulama Birliği Başkanı Tan Çelik, Beyköy muhtarı Ercan Eser, Gıda Tarım ve Hayvancılık Konya İl Müdürlüğünden gelen misafirler katılırken, etkinlikte konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özkan Özgüven “Süne hububatın başlıca düşmanı olmakla birlikte ürünün kalitesine, verimine ve ekonomiye direk zarar vermekte. Bilindiği üzere yaklaşık bir aydır ilçe müdürlüğümüz teknik personellerinden oluşan süne ekiplerimiz hububat tarlalarını karış karış gezerek süne inişlerini takip ettiler. Şu anda içinde bulunduğumuz bu evrede ise süne yumurtalarının çıkışını önlemek amacıyla faydalı böcekler dediğimiz parazitoidlerin tarlalara salımını gerçekleştiriyoruz. Bu faydalı böceklerin yumurtalarını süne yumurtalarının içerisine bırakmasıyla süne artışının önüne geçiyoruz” dedi.
 
Hububat üreticilerini bu aşamada tarlalarına böcek ilacı atmamaları gerektiğini aksi halde faydalı böceklerinde yok edileceğine dikkat çeken Özgüven, yağışlı havada gerçekleştirilen etkinlikte hem yağıştan dolayı hem de parazitoidlerin doğaya saldıkları için mutlu olduklarını ifade etti. Şu ana kadar yaptıkları çalışmalarda süne popülasyonunda geçen seneye oranla azalma olduğunu tespit ettiklerini kaydeden Özgüven, buna rağmen gereken tedbirlerin alınması hususunda süne ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğünü ve gerek duyulması halinde ilaçlama için üreticilerin uyarılacağını sözlerine ekledi.
 
Hava muhalefeti nedeniyle daha sonra Beyköy köy konağında sohbet havasında gerçekleştirilen ve özellikle kapalı sulama sisteminin Ereğli’ye kazandıracağı avantajların da konuşulduğu etkinlikte Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özkan Özgüven katılanlara ve özellikle organizasyonda emeği olan Beyköy muhtarı Ercan Eser’e teşekkür etti.

Ekleme Tarihi
25.05.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Ereğli , Faydalı Böcekler Tarlalara Salındı
Link: Ereğli’de Faydalı Böcekler Tarlalara Salındı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız