Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Vaatler tutulmadı ama pişman değiliz

Yeni Rakı’nın üreticisi Mey İçki’yi 2011 yılında 2.1 milyar dolara satın alan İngiliz içki devi Diageo, son durumu Hürriyet’e değerlendirdi.


- Alkolle ilgili düzenleme beklenenden sert çıktı?
- Bu konuyla ilgili özel bir yorumumuz yok. Şu ana kadar olan sürecin herhangi bir aşamasında görüş alışverişi imkanına sahip olabilseydik, bundan memnuniyet duyacağımızı ve öngörülen kısıtlamalardan ciddi şekilde etkilenecek önemli bir taraf olarak hükümetle bundan sonraki dönemde böyle bir imkanın yakalanması için arayışımızı sürdüreceğimizi söylemek yeterli olacaktır.

- Mey İcki’yi alırken size 3 bakanın bu konuda dengeli olacağını söylediniz. Kendinizi kandırılmış hissediyor musunuz?
- Hükümet ve endüstri arasında makul bir etkileşim sürecinin sağlanması ve daha istikrarlı bir düzenleyici mevzuat konularında bize teminat verildiği doğru. Bu vaatlerin gerçekleşmemesinden dolayı üzgünüz.

- Alkol tüketimi kişi basına çok düşük olmasına rağmen sınırlamaların aşırı olduğu yorumlarına ne diyeceksiniz?
- Aslında Türkiye kişi başına alkol tüketimi bakımından dünyadaki en düşük oranlardan birine sahip. Türk hükümetinin alkolün kötüye kullanımı konusundaki endişesini paylaşıyoruz, bu sorunlarla mücadele edilmesi doğrultusunda kendileriyle birlikte çalışmaya da hazırız. Alkollü içkilerin, bilinçli bir şekilde tüketildiğinde yetişkin insanlara keyif sunabildiğine inanıyoruz. Aynı zamanda alkolün suistimal edilmesinin olumsuz sonuçları olabileceğinin de farkındayız. Konu, kişi başına alkol tüketimi değil, alkolden her yerde bilinçli ve sorumlu bir şekilde keyif alınması konusudur.

- 2.1 milyar dolarlık bir satın alma yaptınız. İngiliz basını bunun riskli olduğunu yazmıştı o dönem. Şimdi onlar haklı mi çıkmış oldu? Pişman mısınız bu yatırım icin?
 
- Türkiye’de güçlü markalara sahip harika bir şirkete sağlam bir yatırım yaptık. Öngörülen düzenleme, şirketimiz, markalarımız, çalışanlarımız ve müşterilerimize bakışımızı hiçbir şekilde değiştirmez.

 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
26.05.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Vaatler tutulmadı ama pişman değiliz
Link: Vaatler tutulmadı ama pişman değiliz




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız