Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Hasanağa 

HASANAĞA’DA ENGİNAR COŞKUSU

 
 
BURSA (İHA) - Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen 7. Hasanağa Enginar Festivali, renkli görüntülere sahne oldu.
 
 
 
Dünyada enginar üzerine yapılan tek festival olan ve Nilüfer Belediyesi tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen Hasanağa Enginar Festivali, renkli görüntülere sahne oldu. Yemek yarışması ve halk oyunları gösterileriyle renklenen şenliğe yüzlerec vatandaş katıldı. Nilüfer Belediyesi tarafından Türkiye’nin en iyi enginarının üretildiği bölgede düzenlenen 7. Hasanağa Enginar Festivali büyük ilgi gördü. Festivalin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer’e bağlanan beldelerin geleneklerini yaşatmak için verdikleri sözü tuttuklarını ifade etti. Pek çok konuda dışa bağımlı bir hale gelen bu Türkiye’de doğanın bağışladığı değerleri çok önemsediklerini kaydeden Bozbey, “Nilüfer Belediyesi olarak bizler kendi bölgemizdeki tarım üretiminin devam etmesi için çaba gösteriyoruz. Tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin yapıldığı bölgelerimizde Uludağ Üniversitesi’nden bilimsel destek alarak teorik ve uygulamalı eğitim çalışmaları yapıyoruz. Çiftçimiz, hayvancımız bilimsel yöntemleri öğrensin, yaptığı işi geliştirsin diye çaba gösteriyoruz. Nilüfer bölgesinde tarımsal üretim anlamında en verimli alanlardan biri Hasanağa bölgesidir. Türkiye’nin en iyi enginarı Hasanağa bölgemizde üretilmektedir” dedi.
 
Festivale ilginin yoğun olduğunu kaydeden Bozbey, “Festivalde en iyi enginar yetiştiricilerini belirleyerek ödüllendireceğiz. Ayrıca en leziz enginar yemeği yarışmasıyla kadınların hünerlerini göreceğiz. Buradan ayrılırken eminim ki enginar yemeklerinin tadı damağınızda kalacak” diye konuştu.
 
Şenlikte en iyi enginar yetiştiricileri seçilirken, yöre kadınları çeşit çeşit enginar yemekleriyle yarıştı. Dereceye girenlere altın ve plaket verildi. Programın sonunda ise ünlü sanatçı Fettah Can sahne alacak.
 
 
 

Ekleme Tarihi
27.05.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: enginar
Link: Hasanağa'da Enginar Çoşkusu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız