Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Tekirdağ 

TEKİRDAĞ'DA OLASI KURAKLIKLA İLGİLİ KARARLAR ALINDI


TEKİRDAĞ (İHA) - Tekirdağ ve bölgesinde yaşanabilecek bir kuraklık ile ilgili kararlar alındı.

 
Tekirdağ Kuraklık İl Kriz Merkezi Vali Yardımcısı Halil İbrahim Acır başkanlığında kurum müdürlerinin katılımı ile İl Müdürlüğü toplantı salonunda toplanılarak, yaşanabilecek bir kuraklık krizinde uygulanacak bazı kararlar alındı. Tekirdağ’ın tarımsal potansiyeli, tarımsal sulama ve meteorolojik durum incelendikten sonra 2013 yılında uygulanmak üzere alınan kararlar şöyle sıralandı:
 
“Tekirdağ İlinin 2013-2014 yılları arası kuraklık eylem palanını hazırlamak, İl arazi varlığı ve su kaynakları envanterlerini hazırlamak ve güncelleştirmek, Kuraklık eylemine yönelik acil ve acil olmayan koşullar için mali kaynakları belirlemek. Acil eylem planı uygulamasında ihtiyaç- harcama bütçesini çıkararak ödenek talebinde bulunmak. İlde anız yangınlarının önlenmesini sağlamak ve buna bağlı olarak topraktaki organik madde artışını sağlamak. Çiftçi tarafından yapılan vahşi sulama yerine basınçlı sulama sistemlerinin uygulanmasını sağlamak, basınçlı sulama sistemlerinden öncelikle damla sulama olmak üzere ve yağmurlama sulamanın da yapılmasına uygun bitki özelliklerine göre değerlendirilmesi ve yaygınlaştırılması desteklemek ve bu konuda üreticileri bilgilendirmek. Halk sulamalarının İl Müdürlüğümüzce tespit edilerek gerekli denetlemelerin yapılması, Arazi toplulaştırma yatırımlarının arttırılmasının sağlanması ve gerekli çalışmaların ivedilikle yapılmasının sağlanması.
 
Gelen yağışın toprakta iyi bir şekilde tutulmasının sağlanması için minimum düzeyde toprak işlemesinin yapılması ve çiftçilerin konu hakkında bilgilendirilmelerinin sağlanması. Şehir suyunun tarım alanlarında kullanımı yerine yaban suyunun yüksek olduğu ve sulama özellikleri açısından kullanıma uygun olan sularının kullanımının yaygınlaştırılması. Kurak şartlara dayanıklı alternatif ürünlerin yörede denenmesi ve adaptasyonunun sağlanması,(kinoa bitkisi) Mevcut yağış sularının tarımsal sulamada kullanılmak üzere toplanabileceği alternatif sulama kaynaklarının depolanacağı, sistemlerin kurulması ve değerlendirilmesinin yaygınlaştırılması. Kuraklık eylem planı (2013-2017 yılları arası) hazırlanırken gerekli görüldüğü hallerde İl Tarımsal Kuraklık Eylem Planı Komisyon Üyelerinin toplanmalarının sağlanması ve gerekli hazırlıkların tamamlanması” şeklinde oldu.
(RT-YHY-Y)

Ekleme Tarihi
27.05.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Tekirdağ, Olası Kuraklık
Link: Tekirdağ'da Olası Kuraklıkla İlgili Kararlar Alındı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız