Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Çankaya’nın Doğal Pazarı 5 Yaşında 

ÇANKAYA’NIN DOĞAL PAZARI 5 YAŞINDA



ANKARA (İHA) - Ankara’nın ilk organik ürünler pazarı olan Çankaya Belediyesi’ne bağlı Ayrancı Organik Ürünler Pazarı 5’inci yılında Ankaralıları doğal ve ‘iyi tarım’ ürünleriyle buluşturmaya devam ediyor. Pazardaki tezgah sayısı her geçen gün artarken vatandaşların ilgisi de çığ gibi büyüyor.

Ekolojik sistemde hatalı tarımsal uygulamalar sonucu kaybolan doğal dengeyi yeniden kurmaya yönelik olan ve üretimde sadece miktar artışını değil aynı zamanda ürün kalitesinin de yükselmesini amaçlayan alternatif bir üretim şekli olan Organik ve İyi Tarım ürünlerinin tüketiciye ulaştığı Organik Ürün Pazarı, Ayrancı Semt Pazarı’nda her pazar günü üretici ile tüketiciyi bir araya getiriyor.

Doğal ürünler ve iyi tarım bozulan ekolojik dengenin yeniden sağlanması ve yeni nesillere sağlıklı bir gelecek bırakabilmek için son derece önem taşırken Çankaya Belediyesi de Yeni Toplumcu Belediyecilik uygulamasının bir sonucu olan Kır-Kent Kardeşliği ile Organik ve İyi Tarım’a katkıda bulunuyor.
 
Ayrancı Organik Ürün Pazarı’nda 46 üretici, 141 tezgahta 118 farklı ürünle vatandaşlara sağlıklı, doğal ve organik tarımsal ürününü satarken tüketiciler de tezgahtaki sertifika sayesinde aldığı ürünün nerede, hangi koşullarda üretildiğini görme şansına sahip oluyor.
Organik Ürünler Pazarı’nda organik ürün sertifikası olmayan ürünlerin girmesine ve satılmasına izin verilmezken ürünün her türlü kontrolü ve kaydı yetkililer tarafından yapılıyor.
 
Organik Ürün Pazarı’nda Ankara’nın ilçeleri Kalecik, Ayaş, Güdül, Çubuk’un köylerinde yetişen doğal ve iyi tarım ürünlerinin satışı da yapılırken pazar müşterilerinin katılımlarını sağlamak, organik tarım konusunda vatandaşları bilgilendirmek amacıyla şenliklerden kahvaltılara, kutlamalardan toplantılara kadar çeşitli etkinlikler de gerçekleştiriliyor. 
 
 
 

Ekleme Tarihi
27.05.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Çankaya , Doğal Pazarı
Link: Çankaya’nın Doğal Pazarı 5 Yaşında




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız