Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Organik tarımın son durumu ve geleceği Bafra 

Organik tarımın son durumu ve geleceği Bafra'da masaya yatırıldı
 
 
 
 SAMSUN - Samsun’un Bafra ilçesinde Kaymakamlık ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Bafra Meslek Yüksekokulu tarafından organize edilen 3. Organik Tarım Eğitim Çalıştayı yoğun ilgi gördü.

30 ayrı üniversiteden yaklaşık 50 öğretim üyesinin katıldığı çalıştay Bafra Kaymakamı Ali Katırcı ve Bafra Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Necdet Çamaş’ın açılış konuşmaları ile başladı. Konuşmaların ardından “Türkiye de Organik Tarım” konulu panelle devam eden çalıştaya konuşmacı olarak OMÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Kemal Ayan, Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Ak, Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yılmaz Şayan, Tarım Bakanlığı yetkilisi Dr. Osman Aslan ve organik tavuk üretimi yapan iş adamı Ahmet Aydın birer konuşma ile katıldı.
 
Çalıştayın ikinci oturumunda ise “Organik Tarım Eğitiminin Sorunları” bütün üniversitelerden gelen öğretim üyeleri tarafından uzun uzun tartışıldı. Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahinin akşam yemeğinde misafir ettiği konuklar havuz başı tesislerinde yorgunluk giderdi. Çalıştayın II. gününde ise Kızılırmak deltası ve Yeşil Küre organik çiftlikleri gezildi. Günün öğleden sonrasında ise ORTEK derneğinin düzenlemiş olduğu “I. Ekolojik Tohum ve Yaşam Şenliği” ne katılan akademisyenler Bafra ovasında yetiştirilen organik ürün stantlarını tek tek gezdi. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
28.05.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Organik tarım,omü
Link: Organik tarımın son durumu ve geleceği Bafra'da masaya yatırıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız