Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Çetinkaya 

Su Ürünleri'ni Tercih Edene Karşılıksız Burs

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Çetinkaya, SDÜ Konukevi'nde düzenlediği basın toplantısında 2013 LYS'de fakülteyi tercih eden ve kayıt yaptıran her öğrenciye hiçbir ön koşul aranmaksızın yılda 10 ay süreli ve ayda 200 TL karşılıksız öğrenim bursu verileceğini açıkladı.


SDÜ Su Ürünleri Fakültesi'nin mühendis yetiştirmek amacıyla 1983'ten bu yana eğitim verdiğini belirten Prof.Dr. Çetinkaya, "Bugüne kadar 1300 mühendisi su ürünleri sektörüne kazandırmıştır. Fakülte Eylül 2012'de Isparta il merkezindeki SDÜ Doğu Kampusü'ne taşınmıştır. Eğitim öğretim ve araştırma faaliyetlerini Isparta'da sürdürmektedir. Fakültemiz öğrencileri Isparta kentinin ve SDÜ'nün sağladığı barınma, konaklama, ulaşım, kültürel ve kişisel gelişim, çift anadal, yandal, yaşam boyu eğitim gibi kolaylık ve avantajlardan en iyi şekilde yararlanma fırsatı kazanmıştır" diye konuştu. Yabancı dili geliştirmeye yönelik fakültenin fırsatlar sunduğuna değinen Prof.Dr. Çetinkaya, "Temel olarak Lisans (Su Ürünleri Mühendisliği), üç dalda Yüksek Lisans (Su Ürünleri Yüksek Mühendisliği, Master) iki dalda da doktora eğitimi vermektedir. ESÜF her düzeyden öğrenciye yurt içinde diğer üniversitelere FARABİ programı, yurt dışında ise birçok Avrupa ülkesindeki fakültelere ERASMUS programı ve diğer dünya ülkelerindeki üniversitelere MEVLANA programı ile bir veya iki dönemlik yabancı dilini geliştirme fırsatları sunmaktadır. Bu programların tümünde öğrencinin eğitim, barınma ve ulaşım masrafları devlet tarafından karşılanmaktadır" şeklinde konuştu.

Mezun olanların balık yetiştirme ve üretme çiftlikleri, akvaryum sektörü, su ürünleri işleme ve balık yemi fabrikaları, Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı ve İl Müdürlükleri, Su Ürünleri Araştırma Enstitüleri, Çevre ve Şehricilik Bakanlığı birimleri, gümrükler, Orman ve Su Bakanlığı'nda çalışabileceklerine dikkat çeken Prof.Dr. Çetinkaya, "Su ürünleri mühendisleri gemi adamlığı, kıyı kaptanlığı ve balık adamlık gibi işler de çalışabilirler. Erkek mezun öğrencilerin çoğu Deniz Kuvvetlerimize bağlı denizci olarak askerliklerini yapabilme avantajına sahiptirler. Su ürünleri mühendisleri tüm genel sınavlara girebilir. Genel sınavlarla personel alınan tüm kuruluşlarda, çeşitli işlerde, üniversitelerde çalışabilir. Su ürünleri mühendisleri proje ve danışmanlık şirketlerinde su ürünleri tesislerin projelendirilmesi ve kontrolü, ÇED raporlarının hazırlanması, balık sağlığını koruma ve tesis danışmanlığı hizmetlerinde görev yapabilirler. Sektörle ilgili vakıf, dernek, kooperatif, kooperatif birlikleri ile İl Özel İdarelerinde, bölgesel kalkınma ajanslarında, Kırsal Kalkınma (TKDK) kurumunda projelerde çalışabilirler" dedi. - Isparta - (İHA)

Ekleme Tarihi
28.05.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Su Ürünleri'ni Tercih Edene Karşılıksız Burs
Link: Su Ürünleri'ni Tercih Edene Karşılıksız Burs




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız