Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

TMO'da Randevulu Alım Dönemi

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Aydın Ajans Müdürü Murat Özgüncü, TMO'nun bu yıl Türkiye genelinde randevulu ürün alım uygulaması başlattığını belirtti.


Aydın Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Mayıs ayı toplantısı Aydın Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı başkanlığında Köşk ilçesinde yapıldı. Toplantıya TMO Aydın Ajans Müdürü Murat Özgöncü de katıldı.

TMO'nun bu yıl ilk kez randevulu alım kampanyasına başladığını açıklayan Özgöncü, bununla birlikte ürününü teslim eden üreticinin TMO tarafından verilecek olan ürün kartı sayesinde parasını ödeme tarihinden 15 gün önce alabileceğini söyledi. Özgöncü, "Bunun için buğday üreticileri ilk önce Tarım İl, ya da İlçe müdürlüklerine giderek Çiftçi Kayıt Sistemi Belgesi alacak ve SGK durum belgesi ile birlikte bankaya giderek hesap açtıracak ve TMO ürün kartı alacak. Bu kart ile ürününü teslim eden üretici 1 ay sonrasına ödenecek olan ürün parasını 15 gün önceden alabilecek. Fakat ürününü emanete teslim eden ve fiyatın kesilmesini isteyen üreticiler ürün emanet belgesi ile bankaya gidip düşük faizli kredi kullanabilecek" dedi.

TMO'nun 75. Kuruluş yıl dönümünde 2 ayrı yeniliğe imza atıldığını söyleyen Özgömcü randevulu alım kampanyası hakkında da bilgiler vererek, "Buğdayını hasat edecek olan üreticilerin birkaç gün öncesinden TMO ürün teslim noktalarından randevu alacaklar. Belirtilen tarihte de ürünlerini sıra beklemeden teslim edebilecekler. Fakat randevuya sadık kalmayan üretici ve tüccarın ürünü bir daha alınmayacak. TMO'nun şu anda fiyat açıklaması üreticinin avantajına olmaz.Üretici şu anda emanete bırakacağı ürün karşılığında banka'dan düşük faizli kredi kullanabilecek.İleride fiyat artışı yaşandığında da üreticimiz o günkü değer üzerinden ürününü satmış olacak.O nedenle fiyatın açıklanmaması üreticimizin avantajına" diye konuştu.

"TMO TABAN FİYATINI AÇIKLASIN"

Ürün hasadının hız kazanmasına rağmen TMO'nun hala alım fiyatını açıklamadığını söyleyen Kuyucak Ziraat Odası Başkanı Kemal Emir da, "Üretici geçen yıl 50-55 kuruşa ürün sattıktan sonra TMO fiyat açıkladı. Bu nedenle de üreticimiz zarara uğradı. Biz TMO'nun bir an evvel fiyat belirlemesini istiyoruz" dedi. - AYDIN - (İHA)

Ekleme Tarihi
29.05.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: TMO, Randevulu Alım Dönemi
Link: TMO'da Randevulu Alım Dönemi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız