Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Bakanlık 'tatlandırıcı ve GDO'lu pirinç' haberini yalanladı
 
 
 
ANKARA - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, ‘Türk milletine kanser yapan tatlandırıcılar ve GDO’lu pirinç yedirildiğine' dair haberi yalanladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, İstanbul Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı’na dayandırılarak bu gün bir gazetede verilen haberde; kamuoyunu yanlış yönlendirecek ve halkta tedirginliğe yol açacak ifadeler bulunduğuna işaret edildi. Açıklamada şöyle denildi: “Kendi yaptıkları analizlerin yanlış olduğunu İstanbul Teknik Üniversitesi bile kabul ederken, söz konusu gazetenin pirinçte GDO varmış gibi iddialarında ısrar etmesi iyi niyetli bir davranış değildir. Kaldı ki raporun geçersiz olduğuna dair üniversite tarafından da mahkemeye bildirimde bulunulmuştur.
 
GDO konusunun sürekli gündemde tutularak, bakanlığımıza bir saldırı aracına dönüştürülmesi manidardır. Şunu bir kez daha kesin olarak ifade ediyoruz. Ülkemizde GDO’lu pirinç üretimine ve tüketimine izin verilmemektedir. İthalat ve ihracata konu gıda maddeleri hiçbir bildirime gerek duyulmaksızın denetim birimleri tarafından kontrol edilmekte ve gerekli analizleri yapılmaktadır. Kamuoyunu yanlış bilgilerle etkilemeye yönelik bu tür gerçeğe aykırı yalan ve yanlış haberlere itibar edilmemesini önemle rica ederiz.”(CİHAN)

Ekleme Tarihi
30.05.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: gdo pirinç
Link: Bakanlık 'tatlandırıcı ve GDO'lu pirinç' haberini yalanladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız