Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 08 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

 

Tarım sigortalarının gelecek 10 yılı belirlendi
 
 
 
 ANKARA - Video Tarım Sigortaları Havuzu tarafından düzenlenen 'Tarım Sigortaları'nın Gelecek 10 Yılı Çalıştayı' Ankara’da yapıldı.
 
Programda 7. yılını geride bırakan Tarım Sigortaları Sistemi çerçevesinde, şimdiye kadar yapılan çalışmaların gelecek 10 yıla yönelik hedefleri belirlendi. Ayrıca programda Türkiye Tarım Sigortaları Sistemi ile dünyadaki tarım sigortaları uygulamaları ele alınarak, Türkiye Tarım Sigortaları Sistemi uluslararası açıdan değerlendirdi.

Prof. Dr. Gamze Soner, Doç. Dr. Aysel Yeşilyurt Er ve Doç. Dr. Özlem Karahan Uysal Sağ tarafından okunan çalıştayın sonuç bildirgesinde ise şunlara yer verildi:

"Bitkisel ürünlerde teminat kapsamının genişletilerek, tarım sigortalarının geniş tabana yayılmalı. Sera Sigortası’nda örtü altı kayıt sistemine kayıtlı ve sigortalanabilir seraların sigortalılık oranın artırılmalı. Hayvan Hayat Sigortaları’nda sigortalılık oranının artırılmalı. Su Ürünleri Hayat Sigortaları’nda sigortalılık oranının artırılmalı. Eksper sayısının ve ekspertiz kalitesinin artırılmalı.
 
Tarım Sigortaları konusunda üreticilerin bilgi ve bilinç düzeyinin artırılmalı. AR-GE faaliyetlerinin geliştirilmeli. Sigorta işlemlerinde kayıt sistemlerinin etkinliğinin artırılmalı. Sigorta şirketi ve sigorta aracılarının sisteme olan olumlu etkilerinin artırılmalı. Risk transfer mekanizmalarına önem verilmeli. Devlet’in prim ve hasar fazlası desteğinin devamlılığı sağlanmalı." (CİHAN)

Ekleme Tarihi
30.05.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Tarım Sigortaları Havuzu
Link: Tarım sigortalarının gelecek 10 yılı belirlendi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız