Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Arpa, Buğday Hasadı Başladı

Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından arpa ve buğdayda hasat öncesi kayıpların önlenmesi için koordinatör, kontrolör ve Dalaman Tarım İşletmeleri Müdürlüğünden ekipleri katılımı ile hasat öncesi kayıplar ve verim tespit edildi.


Muğla il genelinde yüzde 0,02 civarında hasat öncesi dane kaybı tespiti yapılırken, Buğdayda Ziyabey 98 adlı çeşitte 700 kg/dekar, Cumhuriyet 75 adlı çeşitte ise 600 kg/dekar verim tespiti yapıldı. Arpada ise 500 kg /dekar verim gözlendi. Dane tespit çalışmalarının ardından Fethiye, Ortaca, Dalaman, Köyceğiz, Datça, Milas ve Bodrum ilçelerinde hasat başlatıldı. Yaklaşık 120-130 adet biçerdöverle başlatılan hububat hasadını 36 kontrolör, 2 koordinatör ve 1 koordinatör yardımcısı tarafından hafta sonları dahil sürekli kontrol edilerek dane ve sap kayıplarının en aza indirilmesi hedefleniyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri, Muğla'da kabul edilebilir dane kaybı yüzde 2 olarak valilik genelgesinde yayınlandığını belirterek, "Bu oranın üzerinde kayba sebebiyet veren biçerdöver operatör ve sahiplerine kabahatler kanununa göre cezai işlemler uygulanacaktır. Sahil kesimlerimizde Haziran sonlarına kadar devam edecek olan hasat daha sonra yüksek kesimlerimizde Temmuz sonuna kadar sürecektir. Yayla kesimlerimizde ise Ağustos sonuna kadar hasat devam edecektir" denildi. - Muğla - (İHA)

Ekleme Tarihi
31.05.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Arpa, Buğday Hasadı Başladı
Link: Arpa, Buğday Hasadı Başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız