Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Deniz Ürünleri İthalatı Gözetime Tabi Tutulacak

Somon, Ringa, Sardalya, Uskumru, Yayın, Palamut-torik, Mezgit, Karides ve Kalamar gibi birçok deniz ürünü ithalatı kayda alınmak suretiyle ileriye yönelik olarak gözetime tabi tutulacak Somon, Ringa, Sardalya, Uskumru, Yayın, Palamut-torik, Mezgit, Karides ve Kalamar gibi birçok deniz ürünü ithalatı kayda alınmak suretiyle ileriye yönelik olarak gözetime tabi tutulacak.


Ekonomi Bakanlığı'nın İthalatta Gözetim Uygulanmasına İlişkin Tebliğ'i 30 gün sonra yürürlüğe girmek üzere Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tebliğ; Pasifik somonları, Atlantik somonları, Ringa balıkları, Sardalyalar, Uskumru balıkları, Cobia, Kömür balığı, Keler balığı, Sockeye somonu, Tilapya, Yayın, Tatlısu süs balıkları, Palamut-torik, Alaska mezgit balıkları, Avustralya uskumrusu, Surimi, Soğuk su karidesleri, Penaeus familyasından karidesler, Akdeniz kalamarlarının ithalatının kayda alınmak suretiyle ileriye yönelik olarak gözetime tabi tutulmasına ilişkin usul ve esasları düzenlemeyi amaçlıyor.

Söz konusu deniz ürünleri ithal etmek isteyen ithalatçılar, gerçekleştirecekleri ithalata ilişkin bilgileri ithalattan önce Ekonomi Bakanlığı tarafından yetkilendirilen Kayıt Merkezleri'ne kaydettirecekler. İthal işleminin kayda alındığına dair bir Kayıt Belgesi düzenlenecek ve ürünler, bir gümrük beyannamesi kapsamında, brüt 50 kg veya daha az miktarda ithal edilecek ise kayda alma uygulamasına tabi olmayacak.

-KAYIT BAŞVURULARI 10 GÜN İÇİNDE SONUÇLANDIRILACAK-

Tam ve usulüne uygun olarak yapılan kayıt belgesi başvuruları en geç 10 işgünü içerisinde sonuçlandırılacak.

Yapılan beyanın gerçeğe aykırı olduğunun, başvurularda sunulan bilgi ve belgelerde tutarsızlık bulunduğunun tespit edilmesi veya bu yönde ciddi şüphe olması halinde söz konusu hususlar açıklığa kavuşturuluncaya kadar kayıt belgesi düzenlenmeyecek. Bu nitelikteki başvurular değerlendirilmek üzere ilgili kayıt merkezince koordinatör kayıt merkezine intikal ettirilecek.

Tebliğ kapsamındaki eşyanın niteliği, menşei, değeri ve benzeri özellikleri ile ithalatının kayda alınmasına ilişkin belirlenen diğer iş ve işlemlere ilişkin Ekonomi Bakanlığı İthalat Genel Müdürlüğüne tavsiye ve önerilerde bulunmak üzere Tarım İzleme Komitesi oluşturulacak. Komitenin üyeleri, oluşturulması, görevleri ile çalışma usul ve esasları Genel Müdürlükçe belirlenecek. - Ankara -
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
04.06.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Deniz Ürünleri İthalatı Gözetime Tabi Tutulacak
Link: Deniz Ürünleri İthalatı Gözetime Tabi Tutulacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız