Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Türkiye Tunus'a Kurutulmuş Üzüm Satacak, Taze Üzüm Şarabı İthal Edecek

Türkiye ile Tunus arasında imzalanan tarım ürünlerinde taviz değişimi protokolü çerçevesinde, Türkiye'nin Tunus'tan ithal edeceği taze üzüm şarabı, hurma gibi ürünlere taviz uygulanacakken, Türkiye'nin de Tunus'a yapacağı nohut, kurutulmuş üzüm ve fındık gibi ürünlerin ihracatı tavize tabi olacak Türkiye ile Tunus arasında imzalanan tarım ürünlerinde taviz değişimi protokolü çerçevesinde, Türkiye'nin Tunus'tan ithal edeceği taze üzüm şarabı, hurma gibi ürünlere taviz uygulanacakken, Türkiye'nin de Tunus'a yapacağı nohut, kurutulmuş üzüm ve fındık gibi ürünlerin ihracatı tavize tabi olacak.


Türkiye-Tunus Ortaklık Konseyinin Tarım Ürünlerinde Taviz Değişimi Hakkındaki Protokol II'nin A ve B Tablolarının Değiştirilmesine İlişkin 2/2012 Sayılı Kararın Onaylanması Hakkında Karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, bazı Tunus menşeli ürünlerin Türkiye'ye ihracatında taviz uygulanacak. Bu kapsamda, 5 bin tona kadar hurmada, 200 kilograma kadar sardalya ve uskumru da, 50 kilograma kadar karideste, 100 kilograma kadar yumuşakçalar ve suda yaşayan omurgasız hayvanlarda ve 100 kilograma kadar harissa'da vergi uygulanmayacakken, bin hl taze üzüm şarabının Türkiye tarafından ithalatında MFN'in yüzde 50'si vergi uygulanacak.

Ayrıca Türkiye tarafından Tunus'a yapılacak 100 tona kadar nohut, 400 tona kadar adi fasulye, beyaz fasulye dahil, 50 tona kadar kurutulmuş üzümler, 400 tona kadar kabuksuz fındıklar, 50 tona kadar fındık püresi ve pastlarının ihracatı da tavize tabii olacak. - Ankara -
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
04.06.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Türkiye, Tunus, Kurutulmuş Üzüm Satacak, Taze Üzüm Şarabı İthal Edecek
Link: Türkiye Tunus'a Kurutulmuş Üzüm Satacak, Taze Üzüm Şarabı İthal Edecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız