Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
İzmir’den İstanbul’a Animalia Çıkartması 

İZMİR’DEN İSTANBUL’A ANİMALİA ÇIKARTMASI


İZMİR (İHA) - İzmir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin tarım danışmanları Animalia İstanbul 2013 Fuarı’na çıkartma yapıyor. 6-9 Haziran tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak Animalia 10. Hayvancılık ve Teknolojileri Uluslararası İhtisas Fuarı’na Çiftçi İnceleme Gezisi düzenleyen tarım danışmanları, 8 Haziran’da fuara katılacak.


Çiftçi İnceleme Gezisi’ne katılmak isteyen yetiştiriciler ve tarım danışmanları tutulan otobüslerle İstanbul’a gelecek. Animalia İstanbul Fuarı, her yıl gerçekleştirdiği etkinliklerde, sektör profesyonellerini toplumla bir araya getirerek, toplumun bilinçlenmesine katkıda bulunuyor. Fuarın profesyonel ziyaretçileri, fuarın 10.’uncu yılında da hem bilimsel, hem de aktüel etkinlikler kapsamında, konunun uzmanlarının engin tecrübelerinden yararlanma olanağı bulacak.

HKF Fuarcılık AŞ tarafından düzenlenen, büyük ve küçükbaş hayvancılık sektörünün ihtisas fuarı Animalia-İstanbul 2013, etkinlikleriyle yine ilgi çekecek. Animalia-İstanbul’un etkinliklerinden biri olan ve artık geleneksel hale gelen panelinin bu yılki başlığı ‘Yetiştirici Birlikleri, Destekler ve İpuçları’ olarak belirlendi.

İstanbul Fuar Merkezi-Yeşilköy’de düzenlenecek 10. Hayvancılık ve Teknolojileri Uluslararası İhtisas Fuarı Animalia-İstanbul’un 3. günü olan 8 Haziran saat 11:00-13:00’de Pamukkale Konferans Salonu’nda yapılacak paneli Tarım Yazarı Ali Ekber Yıldırım yönetecek. Panelde; ‘Yetiştirici Birlikleri, destekler ve ipuçları’ ana başlığında, Türkiye’deki sığır, manda, koyun, keçi damızlık yetiştirici birliklerinin temsilcileri tarafından, hayvancılık sektörünün genel durumu tespit edilerek, sorunlar, damızlık ihtiyacının yurtiçinden karşılanmasına yönelik Ar-Ge yatırımlarının önemi, üreticilerin örgütlenmesinin gerekliliği tartışılacak.

Sektöre verilen devlet ve özel sektör destekleri hakkında bilgi verilerek, sektörün esas sorunu olarak işaret edilen piyasa istikrarının sağlanması konusunda ve sürdürülebilir bir hayvancılık için desteklerin hangi konularda verilmesi gerektiği irdelenecek, hayvancılık yapanların rasyonel kararlar alabilmesi için ipuçları verilecek.
 
Panelin konuşmacılarının Ör Koop Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ertürk, İzmir İli Damızlık Koyun, Keçi Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Özer Türer, İstanbul Manda Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Ural, Anadolu Romanov Koyun Yetiştiricileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ebru Emsen ve Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Teknik Şubesi’nden İbrahim Karakoyunlu olduğu belirtildi.

Ekleme Tarihi
05.06.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: İzmir’den İstanbul’a Animalia Çıkartması




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız