Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Kulp 

Kulp'ta 150 Dönümlük Buğday Tarlası Kül Oldu

DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde, henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı çıkan yangın yaklaşık 150 dönümlük buğday tarlasını küle çevirdi.


Edinilen bilgiye göre, Kulp ilçesine bağlı Ünal köyü ve civarında henüz belirlenemeyen bir neden dolayı yangın çıktı. Yangının rüzgarın etkisiyle aniden büyümesiyle Ünal köyü sakinleri, itfaiyeye haber verdi. Köylüler itfaiye ekipleriyle birlikte yangını söndürmeye çalıştı. Rüzgarın etkisi ve ekiplerin yetersiz kalması sonucu 150 dönümlük buğday tarlası kül oldu.

Yangında tarlası zarar gören çiftçilerden Mehdin Yerlikaya, "Biz Ünal köyündeydik, bize telefon açtılar, tarlalara yangın girmiş diye. Bizde hemen yangının çıktığı yere geldik. Köylülerimiz civar köylerdeki vatandaşlar traktörleriyle yangını söndürmeye çalıştılar. Kulp ilçesinde, itfaiyeler gelip yangını söndürmeye çalıştı. Zararımız çok oldu, daha biçmediğimiz buğday tarlalarımız yandı. Allah daha büyük musibetlerden bizi korusun" dedi. Köy muhtarı Mehmet Güneş ise, "Biz köydeydik misafirlerimiz vardı. Telefon geldi ve buğday tarlamızın yandığı ve acil olarak gelmemizi istediler. Olay yerine gittik. İtfaiye ekipleri ve köylülerin yoğun çabasıyla yangın söndürüldü. Ancak 150 dönüme yakın tarla kül oldu. Bizim tarım sigortalarımız yok. Yangın sebebi tahminlerimize göre tarlalarımızın içinden geçen yüksek gerilim hattında kaynaklanmaktadır. Devletimizden yardım bekliyoruz" dedi.

Ekleme Tarihi
06.06.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Kulp'ta 150 Dönümlük Buğday Tarlası Kül Oldu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız