Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Almanlar'a 'Denizli Şarabı İçin' Önerisi

Denizli'de, Valilik ve Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği tarafından 12. Türk- Alman Ekonomi Günleri düzenlendi. Almanya Büyükelçisi Eberhard Pohl, yenilenebilir enerji sektöründe bazı Alman firmalarının Denizli'ye ciddi yatırımlar yapacağını söylerken, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, "En iyi şarap bizde üretiliyor. Almanya, Denizli şarabı içip, tarım ve gıda ürünlerini tüketsin" çağrısında bulundu.


Karahayıt Colossae Otel'de düzenlenen 12. Türk-Alman Ekonomi Günü'ne, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Değirmenci, Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli Genç İşadamları Derneği Başkanı Sadık Emre Çaputçu, Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert, Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili ile iş dünyasından temsilciler katıldı. Açılışta konuşan Denizli Valisi Demir, Türk-Alman ilişkilerinin ticari, sosyal ve siyasi açıdan üst seviyede olduğunu belirtti.

Vali Demir, "İki ülke arasındaki ilişkileri, pozitif ve olumlu şartları yeniden değerlendirip daha ileriye taşımalıyız. Denizli'de dünya standartlarında üretim yapan firmalarımız var. Denizli, en fazla ihracatını Almanya'ya yapıyor ama daha da arttırabiliriz. Ayrıca, Çardak Organize Sanayi Bölgesi, Deri Organize Sanayi Bölgesi, Sera Organize Bölgesi'nin alt yapıları tamamlandı. buralara Almanya sermayesinin yatırım yapmasını istiyoruz" dedi.

Büyükelçi Eberhard Pohl ise Avrupa'nın önde gelen beş elektrik ve gaz şirketinden biri olan RWE'nin Türk şirketi Turcas ile Denizli'nin Kaklık beldesinde doğalgaz kombine çevrim santrali kurup işletmeye başladığını hatırlatarak, "Bazı Alman firmaları Denizli'ye yenilenebilir enerji sektöründe ciddi yatırımlar yapacaklar. Güneş, jeotermal, rüzgar enerjisi üretimi için Denizli çok ideal bir yer" diye konuştu.

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdet Keçeci, Denizli'nin geçen yıl Almanya'ya 323 milyon dolarlık ihracat yapıp, bu ülkeden 45 milyon 892 bin dolarlık ithalat gerçekleştirdiğini söyledi. Keçeci, "Bizim için en önemli pazar Almanya. Denizli sanayisi zaten Alman ekolünü örnek alıyor. İlişkilerimiz gayet iyi. Mevcut pazar payımızı daha da arttırma şansımız var" dedi.

Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili ise Denizli'den Almanya'ya yapılan ihracatta gıda ve tarım ürünleri payının yüzde 4 seviyesinde olduğunu belirtti, ancak bunu 'Yetersiz' olarak nitelendirdi. Tefenlili, "Denizli'de 21 şarap fabrikası var. Bu firmalarımızın ürettiği şaraplar defalarca Avrupa Kalite Ödülü'nü aldı. Çünkü, üzümlerimiz oldukça kaliteli. Şarap konusunda Denizli uzmanlaştı. Almanya, Denizli şarabı içip, tarım ve gıda ürünlerini tüketsin. Güvenli gıda üretiyoruz. Üzüm, elma, kiraz ve nar başta olmak üzere çok kaliteli tarım ürünlerimiz var. Bu ürünleri ihraç ediyoruz ama Almanya'ya yeteri kadar pazarlayamıyoruz. Denizli'de modern hayvan çiftlikleri, sera tesisleri var. Denizli'den Almanya'ya tarım ve gıda ürünlerinde ihracatımızı arttırabiliriz. Bu konuya her iki ülke tarafı da yoğunlaşmalıdır" diye konuştu. - Denizli
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
06.06.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Almanlar, Denizli Şarabı,
Link: Almanlar'a Denizli Şarabı İçin Önerisi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız