Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Arıcılık Destekleme Müracaatları Başladı

Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Zeki Altın, Bakanlar Kurulu'nun hayvancılık desteklemeleri kapsamına, 2013 yılı arı kovanı destekleme müracaatlarının başladığını ve 20 Temmuz 2013'te sona ereceğini belirtti.


Desteklemelerden faydalanmak isteyen ve birlik üyesi arıcıların vakit kaybetmeden işlemlerini yaptırmasını isteyen Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Zeki Altın, "Arıcılık Kayıt Sistemine (AKS) kayıtlı, en az 30 en fazla 1000 adet arılı kovana sahip yetiştirici birlik üyesi vatandaşımıza kovan başına bu yıl 8 TL destekleme ödemesi yapılacaktır" dedi.

Desteklemelerden faydalanabilmesi için arıcıların bulunduğu il veya ilçenin Tarım Müdürlüklerine müracaat etmesi gerektiğini belirten Aydın Arcılar Birliği Başkanı Zeki Altın, "Müracaat sırasında dilekçe ile birlikte arıcının il/ilçe dışında müracaat ediyor ise Arı Konaklama Belgesi ve Veteriner Sağlık Raporu isteniyor. İl/ilçe müdürlükleri, destekleme talebinde bulunan üreticilerin işletmelerini 3/6/2013-4/10/2013 tarihleri arasındaki arılıkta inceleyerek Arılık ve Arılı Kovan Tespit Tutanağını (Ek-2) düzenler. Dilekçede (Ek-1) beyan edilen arılı kovan sayısını geçmemek üzere, arılıkta yapılan tespitteki kovan sayısı üzerinden değerlendirme yapılır. Bağlı bulunduğu ili dışında başvuruda bulunan gezginci arıcılar için tespit tarihi bitimi 6/9/2013'tür" dedi.

Geçen yıl Aydın'da 178 bin 164 adet kayıtlı kovan karşılığı Aydın arıcısına 1 milyon 425 bin 312 TL destekleme ödemesi yapıldığını belirten Birlik Başkanı Zeki Altın, arıcılığın sadece bal üretimi olarak görülmemesi gerektiğini özellikle tarımın vazgeçilmezi olan arıcılığa daha fazla destek verilmesi gerektiğini belirtti.(İHA)

Ekleme Tarihi
07.06.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Arıcılık Destekleme Müracaatları Başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız