Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Kayısı kültür ve Sanat Festivali  

‘40. Kayısı kültür ve Sanat Festivali’ törenle başladı

 
 
MERSİN - Mersin’in Mut ilçesinde geleneksel olarak ‘40. Kayısı kültür ve Sanat Festivali’ törenle başladı. Festivalde, çok sayıda firma tarım makineleri stantları açarak üreticilerin beğenisine sundu.

Karacaoğlan Çınaraltı Parkı'nda yapılan festival, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Mut Belediyesi Folklor Ekibi'nin yöreye ait oyunları beğeniyle izlendi.

Açılış konuşması yapan Mut Belediye Başkanı Murat Orhan, sofralık turfanda kayısının Türkiye’deki tescilli üretim merkezi konumunda olan ilçemiz, kayısı konusunda son derece ciddi gelişmeler sağladığını söyledi. Belediye Başkanı Murat Orhan, ayrıca 4 yılda İlçeye 83 milyon yatırım yapmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Mut Kaymakamı Mustafa Şahin de, Mut'un sarı altın kayısısının belki 3 -4 ağaç dikmeyle başladığını belirterek, bugün ihracat edilebilen ve uluslar arası pazarlarda aranan bir meyve haline geldiğini belirtti.

Aslen Mutlu olan Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, ”Kayısının ne kadar önemli bir meyve olduğunu Mutta doğup büyüyen kardeşiniz çok iyi bilir. Kayısı demek aş demektir. Çocuğun eğitimi, gelinlik kızın çeyizi demektir. Eğitim aldığım yıllarda bile hep aklımız buradaydı. Ürünümüzün ülke ve Mut ekonomisine nasıl katkı sağlarız diye hep kafa yordum. 2005 yılında ihracat genel müdürlüğü tarım daire başkanlığı görevinde bulunduğum yıllarda mut kayısısının üretimini ve ihracatı hakkında çok çalışmalar yaptım. İhracatçılarımızla ve sivil toplum örgütleri ile hep bir araya geldik. Müsteşarlığımız ile birlikte bu konuda eksiklerimizi tespit edip, neler yapılması gerektiği tespit edip adım adım uygulamaya koyduk.” diye konuştu.

Festivalde Ak Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, Nebi Bozkurt ve Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün,Taksim'deki Gezi Parkı'nda yaşanan istenmeyen olaylardan ötürü, bin yıllık kardeşliğimizi kimse bozamaz diyerek birlik ve beraberlik çağrısında bulundu

Konuşmaların ardından Mut Belediye Başkanı Murat Orhan, Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, Mersin milletvekilleri Ahmet Tevfik Uzun, Nebi Bozkurt, Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, kaymakam Mustafa Şahin’e katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi. Festivale çevre il ve ilçelerde çok sayıda davetli katıldı. Protokola kayısı ikram edildi.
Festivale eski Kültür ve Turizm Bakanı Fikri Sağlar da katıldı.

Öte yandan kayısı yeme yarışması yapıldı. En çabuk kayısıyı yiyen geçen yılında birinci olan Gülçiçek Eser'e Belediye başkanı çeyrek altın taktı. 3 gün sürecek festival akşam sanatçıların vereceği konserle devam edecek.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
08.06.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Kayısı kültür ve Sanat Festivali,mersin,mut
Link: 40. Kayısı kültür ve Sanat Festivali törenle başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız