Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Avrupalı Kuru Domatesi Sevdi, kurutulmuş domates 

Avrupalı Kuru Domatesi Sevdi

Torbalı, son yıllarda kurutulmuş domatesin merkezi haline geldi. Avrupalının ağız tadını yakalamak için uğraş veren İzmir Torbalı'daki BAPA Gıda firması, yurtdışında oldukça rağbet gören kurutulmuş domates sezonunu Temmuz'da açacak.


Torbalı ve Küçük Menderes havzasında üretilen kurutulmuş domatesler Avrupa ülkelerinde rağbet görüyor. Kurutulmuş domatese olan Avrupa ilgisini 5 yıl önce görerek üretim ve ihracata başlayan BAPA Fine Food, 2013 sezonunun Temmuz ayından itibaren başlayacağını açıkladı. Türkiye'nin bir tarım ülkesi olmasının avantajlarını iyi değerlendirmesi gerektiğini belirten firma sahibi İlker Abacı, "Biz de fazla bilinmeyen ama diğer dünya ülkeleri tarafından çok tutulan kurutulmuş domates, iyi bir ihraç ürünü olmaya başladı. Torbalı'da kurduğumuz fabrikada kurutulmuş domates üretiyoruz. Üretimimizin çoğunu Avrupalı müşterilerimize gönderiyoruz" dedi.
 
 
 
DOMATESİ DÜNYAYA İHRAÇ EDİYORLAR

Torbalı'da hizmet veren BAPA Fıne Food, kurutulan domatesleri ambalajlayıp yurt dışına ihraç ediyor. Dokuz Eylül Üniversitesi Torbalı Yüksek Okulu'nun yanında bulunan BAPA Gıda'nın kurutma alanlarında domatesler doğal ortamda kurutuluyor. Torbalı'da yetişen domatesin büyük bir bölümünü toplayan ve kurutan BAPA

Gıda, yeni sezona hazırlanıyor. Geçen yıl bölgede yetişen yaklaşık 10 bin ton yaş domatesin alımını yaparak kurutan ve ihraç eden BAPA Gıda, bu yıl da sezonun iyi geçmesini bekliyor. Yurt dışında yeni müşteri bulmak için bazı firmalarla görüşmelere devam eden BAPA Gıda'nın sahibi İlker Abacı, sezonun verimli geçmesini diledi. - İZMİR - (İHA)

Ekleme Tarihi
10.06.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Avrupalı Kuru Domatesi Sevdi
Link: Avrupalı Kuru Domatesi Sevdi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız