Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Kristal 

75 yaşına yeni ambalajı ile giren Kristal, bu yıl % 25 büyüyecek

İzmir ve Ayvalık'ta bulunan tesislerinde, bitkisel ve zeytinyağı olmak üzere yıllık 50 bin ton üretim kapasitesine sahip olan Kristal, bu yıl yüzde 25 büyüme hedefinde.

İZMİR - İzmir ve Ayvalık'ta bulunan tesislerinde, bitkisel ve zeytinyağı olmak üzere yıllık 50 bin ton üretim kapasitesine sahip olan Kristal, bu yıl yüzde 25 büyüme hedefinde. 75 yıldır Türkiye'de zeytinyağı sektöründe faaliyet gösteren Kristal Yağları, kendine özgü yeni tasarımlarıyla, farklı bir tanıtım kampanyası hazırlığında.

Kristal Yağları Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Christopher Dologh, bu yıl bütün ambalajları değiştirdiklerini, yeni tasarlanmış şişelerin hazır olduğunu söyledi. Dologh, yeni bir tanıtım kampanyasına başlayacaklarını ve insanları doğru yağın nasıl olması gerektiği konusunda sorgulamaya yönelteceklerini belirterek, "Bunun yanı sıra Türkiye'nin farklı noktalarında yapacağımız aktivitelerle bu yeni ambalajlarımızla zeytinyağının sadece zeytinyağı değil, farklı kalite ve tatlarda olabileceğinin algısını yaratmaya çalışacağız. Türkiye'deki zeytinyağı üretimine bağlı olarak zeytinyağı tüketim alışkanlıklarını geliştirmemiz lazım. İhracat ayağını güçlendirebilirsiniz, ancak bizim yurtiçi pazarımızdaki tüketicimizi de hem bilinçlendirmemiz hem de tüketimi arttırmamız gerekir. Bu da kaliteli üretimle gerçekleşir" diye konuştu.

Dologh, Kriztal Yağları olarak bu konuda çaba göstereceklerini vurgulayarak, "Dolayısıyla bizim bu sene yeni ambalajlarımızla birlikte büyük misyonlarımız, görevlerimiz var. Yeni bir tanıtım kampanyasına başlayacağız. Bu kampanyada insanları biraz kaliteli zeytinyağı nasıl olmalı konusunu sorgulamaya yönelteceğiz. Kristal Yağları 75 yılda buraya geldi. Bir 75 yıl sonra ne yapacağımızı planlıyoruz. Miktarlarımız arttıkça kalitemizin de artacağına inanıyoruz" dedi.
‘Kristal' ile 20'den fazla ülkeye ihracat

Kristal Yağları'nın Türkiye'nin ilk zeytinyağı markası olduğunu, hem Türkiye'de, hem de yurtdışında Türk zeytinyağını prestijli bir şekilde temsil etme hedefiyle yola çıktıklarını belirten Dologh, şunları söyledi: "Yurtdışına ambalajlı ve markalı zeytinyağı ihracatını gerçekleştiren ilk firma olan Kristal, bugün 20'nin üzerinde ülkeye "Kristal" markasıyla zeytinyağı ihracatı yapıyor. Biz Kristal olarak ambalajlı ürünlerimizi ihraç etmeyi prensip edindik. Türk zeytinyağının dünyada tanınması ve tüketilmesi için uğraş veriyoruz."

Üretiminin yüzde 15'ini ağırlıklı Avrupa olmak üzere, İskandinav ülkeleri İran, Rusya ve Çin'e ihraç ettiklerini ifade eden Christopher Dologh, ihracatta yeni hedeflerinin ise Arap Yarımadası olduğunu söyledi. Hem ihracatta hem de yurtiçinde bu yıl yüzde 25 büyüme hedefinde olan Kristal'in bu yıl toplam ciro hedefinin 100 milyon dolar olduğunu kaydeden Dologh, "Yıllık bitkisel ve zeytinyağ olarak 50 bin ton üretim kapasitesine sahibiz. 200 çalışanımız var. İzmir'de 25 bin metrekare, Ayvalık 20 bin metrekare olmak üzere iki tesisimizde üretimimizi sürdürmekteyiz" bilgisini verdi.
Ambalajlı ihracatı prensip edindik

Dünya zeytinyağı fiyatının artmasıyla Türkiye'nin rekabet gücünün arttığını belirten Dologh, "Dünyada zeytinyağ üretimi 3 milyon ton civarında. Türkiye 200 bin ton üretti. Seneye 400 bin ton olacağını düşünüyoruz. Ama Avrupa ülkelerinde kişi başı zeytin yağ tüketimi 20 kilo iken Türkiye'de 2 kilo seviyelerinde. Dolayısıyla üretimin büyük bir kısmı iç pazar tarafından tüketilecek, kişi başı 2 kilo olan tüketim artacak. Ancak üretimimiz tüketimden daha hızlı artacağı için üreticinin iç pazarda satmakta zorlandığı ürün olacak. Bunu da ihracatla Türkiye'nin çözmesi lazım.Türkiye genelinde 55 bin ton zeytinyağ ihracatı var. Biz Kristal olarak ambalajlı ürünlerimizin ihraç etmeyi kendimize prensip edindik. Ülke olarak butik olmayan ürünlerimizde de çıtamızı yükseltmemiz gerekir" dedi.
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
12.06.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Kristal, Bitkisel, zeytinyağı
Link: 75 yaşına yeni ambalajı ile giren Kristal, bu yıl yüzde 25 büyüyecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız