Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 05 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Makedonya'ya çeltik desteği 


Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nün desteğiyle geliştirilecek çeşitlerle, Makedonya'nın çeltik verimliliğinin artırılması planlanıyor.



Makedonya'nın son yıllarda düşüş gösteren çeltik verimliliğinin, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nün desteğiyle geliştirilecek çeşitlerle artırılması planlanıyor.

Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Necmi Beşer, Makedonya Tarım, Ormancılık ve Su Yönetimi Bakanlığı yetkililerinin, çeltik tarımının geliştirilmesi amacıyla Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'ndan yardım talep ettiklerini hatırlattı.

Bu talebin ardından görevlendirmeyle Makedonya'ya gidip incelemelerde bulunduklarını belirten Beşer, hazırlanan "Makedonya Cumhuriyeti Pirinç Kalitesi ve Üretimini Geliştirme Projesi'' kapsamında proje hazırlayarak çalışmalara başladıklarını ifade etti.

Makedonya'da çeltik geliştirme çalışmaları başlattıklarını belirten Beşer, "TİKA'nın geliştirdiği proje kapsamında Gala, Halilbey, Kızıltan ve Gönen çeltik çeşitlerinin 4 ton orjinal tohumunu 20 çiftçiye dağıttık. Proje kapsamında denemeler ve tohum dağıtımı yapıldı. Önümüzdeki yıl 30 ton tohum verilecek. Ayrıca çiftçi ve teknik eleman eğitimleri yapılacak. Çeltik araştırma istasyonuna laboratuvar ve ekipman desteği sağlanacak" dedi.

Beşer, proje kapsamında Makedonya'dan bakanlık yetkilileri ve çiftçilerden oluşan heyetin, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nü ziyaret ederek Türkiye'deki çeltik çalışmalarını incelediklerini kaydetti.










http://www.tarimtv.gov.tr/

Ekleme Tarihi
12.06.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: çeltik,pirinç
Link: Makedonya'ya çeltik desteği




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız