Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Geleneksel Lapseki Kiraz Festivali Başladı 

GELENEKSEL LAPSEKİ KİRAZ FESTİVALİ BAŞLADI

ÇANAKKALE (İHA) - Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde bu yıl 28’incisi düzenlenen Geleneksel Kiraz Festivali muhteşem bir açılışla başladı.


Lapseki Belediyesi önünde toplanan yüze yakın vatandaş davullar eşliğinde hareket ederek Hükümet Konağı Bahçesinde düzenlenecek olan çelenk merasimi için yürüdü. Lapseki Belediye Başkanı Gani Mehmet Ekim önderliğinde gerçekleşen etkinliğe Lapseki Kaymakamı İsmail Ayhan Tavlı, Gelibolu ilçesi Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, idari amirler, siyasiler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Hükümet Konağı Bahçesi Atatürk büstüne çelenk koyulmasıyla başlayan program Gazi Mustafa Kemal Atatürk Meydanında Arnavutluk Librazhdi Halk Dansları topluluğunun gösterileriyle devam etti. İlçede fotoğrafçılık sanatıyla uğraşan Orhan Aktuğ’un kendisine özel olarak üçüncüsünü gerçekleştirdiği “Dört Mevsim Lapseki” adlı fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı. Lapseki Belediye Başkanı Mehmet Ekim yaptığı açıklamada, “Çiftinin, meyvecinin alın teri olan Lapseki kirazının bu yıl 28’incisini düzenleyeceğimiz festivalimizle açılışlarımızı gerçekleştireceğiz” dedi.

Lapseki iskelesinden çay ağzına kadar olan alanda Çanakkale Onsekiz Mart üniversitesiyle ortaklaşa yapılan yeni sahil düzenlemesinde deniz kızının açılışını yapan Başkan Ekim buradaki konuşmasında “Lapseki İlçe Tarım Müdürlüğünden Dalyan futbol sahasına kadar olan alanda düzenlemelerimizi tamamlıyoruz. Bu alanda Çanakkale Onsekiz Mart üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğrencileri ve öğretim üyeleri tarafından proje düzenlendi. Bu projenin doğu sahilini tamamladık. Batı sahilimizde çalışmalarımız devam ediyor. Açık hava müzesi, şehitlik, engelli vatandaşlarımız için spor aletleri ve on dört metrelik saat kulesiyle dereye kadar olan bölümü sonuçlandıracağız. Dereden sonraki alana asma köprü inşa edilerek İlçe tarım Müdürlüğüne kadar olan alanda çalışmalar tamamlanacak. Ben festivalimizin açılışlarına katılan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. Deniz kızının açılışından sonra stantlar gezilerek incelendi. Türk Hava Kurumu Lapseki Şubesinde eğitim gören genç kanatlar öğrencilerine belgeleri verildi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği festival açılışı hafta sonuna kadar çeşitli etkinliklerle devam edecek.

Ekleme Tarihi
14.06.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Geleneksel Lapseki Kiraz Festivali Başladı
Link: Geleneksel Lapseki Kiraz Festivali Başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız