Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Ereğli’de Kımıl Ve Süneye Geçit Yok 

EREĞLİ’DE KIMIL VE SÜNEYE GEÇİT YOK


KONYA (İHA) - Konya’nın Ereğli ilçesinde, yaklaşık 3 aydır 300 bin dekar alanda sürdürülen süne-kımıl mücadelesi çalışmalarında sona gelindi.

 
 
Hububat sahalarında başta buğday olmak üzere önemli zarara neden olan süne ve kımıl zararlısına karşı Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünce yapılan mücadele neticesinde 2013 yılında süne ve kımıl zararı yok denecek kadar az olduğu belirtildi.
Başarılı bir mücadele dönemi geçirdiklerini söyleyen Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özkan Özgüven, Toroslar’da yapılan mücadele ile zararlının ovaya inişinin engellendiğini ifade etti. Özgüven, “Bilindiği üzere hububat ülkemizin en önemli tarım ürünlerinin başında geliyor. Hububatta üreticilerimizin en çok başını ağrıtan süne ve kımıl zararlısı mücadelesi her sene olduğu gibi ekiplerimiz tarafından yoğun şekilde yürütülen çalışmalar ile tamamlanmıştır. Ekiplerimiz Halkapınar civarında bulunan kışlaklarda başladıkları mücadelede son derece başarılı oldular ve neticesinde bu zararlıların ovaya inişleri büyük ölçüde engellendi. Neticesinde hububatta geçtiğimiz senelere göre yok denecek kadar az zarar tespit edildi. Şunu söyleyebilirim ki, bu sezon hububatta kalite ve verim açısından çiftçimizin yüzü gülecek” dedi.
İlçe Müdürlüğü ekiplerinin hafta sonları da dahil olmak üzere her gün 3 ekip halinde Ereğli’nin hububat sahalarında yoğun bir çalışma gerçekleştirdiğini hatırlatan Özgüven, “Bu çalışmalarımızda katkıda bulunan Pankobirlik, Ziraat Odası ve Ticaret Borsasına teşekkür ediyorum” derken özellikle yapılan biyolojik mücadele neticesinde hububat sahalarında kimyasal mücadeleye gerek kalmadığını vurguladı.
Yakın zamanda hasat dönemine gireceklerini kaydeden Özgüven, hasat sonrası çiftçilerin tarladaki anızı yakmamalarını, anız yangınlarının bir sonraki sezon üretimi ciddi şekilde etkileyeceğini, biyolojik mücadelede kullanılan faydalı böcekleri yok edeceğini sözlerine ekledi.

Ekleme Tarihi
15.06.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Kımıl Ve Süne
Link: Ereğli’de Kımıl Ve Süneye Geçit Yok




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız