Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 07 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Akranları tatile o çobanlığa gitti 

Akranları tatile o çobanlığa gitti

 
KAHRAMANMARAŞ (CİHAN)- Maddi imkanları kısıtlı, kırsal kesimde yaşayan ailelerin çocukları için yaz tatili, çalışmaktan ibaret. Öğrenciler, yaklaşık 9 ay süren eğitim-öğretim yılının yorgunluğunu atmadan, 3 aylık yaz tatilinde de çalışacak.

    2012-2013 Eğitim-Öğretim yılının dün sona ermesiyle karne sevinci yaşayan milyonlarca öğrenci, iyi bir yaz tatilinin hayalini kuruyor. İzci kampından, denize, yaz okulundan, yurt dışı seyahate kadar farklı tatil seçenekleri üzerinde hazırlık yapan öğrenciler 3 aylık dönemini en iyi şekilde geçirmenin planını yapıyor. Ancak, tatil planı yapan bu öğrenciler kadar, yaz döneminde çalışmak zorunda kalan öğrencilerde var. Son ders zilinin çalmasıyla karnelerini eline alıp, tarla, bağ, bahçe ve sanayinin yolunun tutan bu öğrenciler, çalışarak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Kimi çocuklar aileleriyle tarlada saman hasadı yaparken, kimileri sanayide, kimileri de katır sırtında inek çobanlığı yapıyor. Okulun ardından gün boyu sıcak yaz güneşi altında çalışmak durumunda kalan öğrenciler, gelecek yılki okul ihtiyaçları için ter dökecek.

    Kahramanmaraş merkeze bağlı Yeni Yurt köyünde ailesiyle birlikte yaşayan 14 yaşındaki Erdem Nacar okulun bitimine bir hafta kala katır sırtında inek çobanlığı yapmaya başlamış. Çiğili İlköğretim okulundan bu yıl mezun olduğunu anlatan Nacar, her gün sabah 00.06’dan, akşam 20.00'akadar arazide inek otlattığını söylüyor. Okuyup öğretmen olmak istediğini belirten Nacar, “Sabahleyin erkenden ineklerle birlikte araziye çıkıyorum. İnekler akşama kadar burada yayılıyor. Kamış ve ayrık otu yiyorlar. Babam çiftçilikle uğraşıyor. Bizde bu şekilde aile ekonomimize katkıda bulunuyoruz. Okullar açılana kadar bu durum devam edecek.” diye konuştu. CİHAN
Preferences
§
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
Backspace
Tab
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
Return
capslock
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
\
shift
`
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
shift
English
alt
alt

Ekleme Tarihi
18.06.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Akranları tatile o çobanlığa gitti
Link: Akranları tatile o çobanlığa gitti




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız